Oslo-bydel:

Flere smittet på ei uke enn i hele mai

I hele mai ble det registrert 20 smittede i Søndre Nordstrand, men bare i løpet av den første uka i juni har bydelen registrert 33 tilfeller.

STOR ØKNING: Bydel Søndre Nordstrand har sett en stor oppblomstring av coronasmitte de siste dagene. Her fra Hvervenbukta, et badested i bydelen, lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STOR ØKNING: Bydel Søndre Nordstrand har sett en stor oppblomstring av coronasmitte de siste dagene. Her fra Hvervenbukta, et badested i bydelen, lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for oppblomstringen av coronasmitte mener Oslo-bydelen at situasjonen er under kontroll.

- Disse tilfellene er alle relatert til konkrete smitteklustre, så til tross for oppgangen har vi per nå en god oversikt over situasjonen i bydelen, skriver bydelsoverlege Anne Stine Garnes i en e-post til Dagbladet.

Mandag ble det registrert ytterligere to tilfeller.

- At smittetallene går opp er selvfølgelig bekymringsfullt, og viser hvor viktig det er at vi alle fortsatt følger smittevernråd, sier Garnes.

Mange nærkontakter

Hun forteller at det er god kontroll på smittesituasjonen, til tross for at tilfellene er økende.

- De siste dagene har vi registrert smitte innenfor et par smitteklustre der den enkelte smittede har mange nærkontakter, som gjør at vi har fått en økning. Smittetallet har bl.a. sammenheng med smitte i storfamilier og tette sosiale nettverk som har medført at mange nærkontakter har blitt smittet rundt hvert tilfelle.

Bydelen følger opp situasjonen ved å isolere smittede, sette nærkontakter i karantene eller teste dem, og ved direkte rådgivning og veiledning om smittebegrensende tiltak til de involverte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer