Flere smittet på Everest - frykter utbrudd

- Du kan høre folk hoste overalt, men dette er ikke bare den vanlige hosten klatrere får her.

BASECAMP: Flere bekreftede tilfeller av corona har ført til frykt for et voldsomt utbrudd på Mount Everest. Foto: Shutterstock / NTB
BASECAMP: Flere bekreftede tilfeller av corona har ført til frykt for et voldsomt utbrudd på Mount Everest. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere bekreftede tilfeller av corona på basecampen på Mount Everest har skapt frykt blant klatrere. Nå spekuleres det i om man står overfor et større utbrudd, skriver BBC.

Minst 17 smittetilfeller skal allerede være bekreftet. Flere av dem er allerede sendt til sykehus.

- Nesten alle klatrere får hoste her, men vi ser nå tilfeller hvor personer får andre symptomer, og vi prøver å isolere dem så godt vi kan, sier doktor Prakash Kharel til BBC.

- Ikke vanlig hoste

Situasjonen bekreftes av lederen i Furtenback Adventures, Lukas Furtenback.

- Du kan høre folk hoste overalt, men dette er ikke bare den vanlige hosten klatrere får her. Du skjønner at folk har smerter og at de har andre symptomer som feber og kroppssmerter, sier Furtenback til BBC.

Omkring 1500 personer, de fleste av dem sherpaer og guider, skal befinne seg på Mount Everest for tida.

Hardt rammet

Nepal er for tida hardt rammet av viruset. Alle flygninger til, fra og internt i Nepal er innstilt i halvannen uke, mens landet forsøker å slå ned smitten. Den norske klatreren Erlend Ness fra Trondheim testet nylig positivt mens han var i Nepal for å prøve seg på Mount Everest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer