Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere snøras i Sogndalsdalen i Sogn og Fjordane

Lite trolig at noen ble tatt av skredene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk flere ras i et fjellområde vest for Sogndal skisenter i Sogn og Fjordane lørdag. Det er lite trolig at noen ble tatt av skredene, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

- Det var opprinnelig meldt om i alle fall to skred, ett av dem på nordsiden av Blåfjellet. Der ble det meldt om at det gikk fire spor inn og fire spor ut av skredet. Det gjort søk og man har ikke funnet tegn på at noen personer var involvert, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB lørdag ettermiddag.

- Det var også meldt om skred på sørsiden av Kambafjellet, men heller ikke der er det noe som tyder på at noen har blitt tatt, sier Mannsåker.

Politiet skal lørdag ettermiddag vurdere om det skal gjøres mer i saken, ifølge redningslederen.

Skredområdet ligger i nærheten av Sogndal skisenter og blir mye brukt til frikjøring.

- Det er mange folk i fjellet siden det er lørdag, sa operasjonsleder Inge Værøy i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB ved 13-tiden lørdag.

Skiheisen som fakter skiturister opp i området, ble stengt etter rasene.

En luftambulanse fra Førde og et Sea King-redningshelikopter fra Florø ble sendt for å undersøke skredområdet. Også Røde Kors og Norske Redningshunder har deltatt i arbeidet.

(NTB)