Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere snøras truet - åpnet veien med dynamitt

E134 over Haukeli åpen igjen i ettermiddag.

 VINTER I FJELLET:  Værsituasjonen ved inngangen til Haukelitunnelen på Telemark-siden fra øst mot vest klokka 11.14 søndag formiddag. Foto: Webkamera, Statens vegvesen.
VINTER I FJELLET: Værsituasjonen ved inngangen til Haukelitunnelen på Telemark-siden fra øst mot vest klokka 11.14 søndag formiddag. Foto: Webkamera, Statens vegvesen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE:
De truende snøskavlene ble sprengt ned tidligere enn beregnet, og veien ble åpnet igjen for trafikk kl. 12.36 - foreløpig uten kolonnekjøring. - Vi anbefaler folk som skal over fjellet før jul å kjøre i dag, hvis de har anledning, slik vindforholdene er varslet, opplyser trafikkoperatør Kristin Våsjø i Vegtrafikksentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Ifølge Varden har det kommet en meter puddersnø på Haukeli den siste uka.

(Dagbladet): Mannskaper på en av de travleste fjellovergangene mellom Østlandet og Vestlandet - E134 over Haukelifjell - må bruke dynamitt for at juletrafikken kan komme i gang igjen utpå søndag ettermiddag og kveld.

I går kveld var det kolonnekjøring over Haukeli, men like over midnatt ble veien helt stengt på grunn av et stort snøras som sperret veien nær Haukelitunnelen på Telemark-siden.

- Selve veien er ryddet for snø, men eksperter som har vært i området etter at dagslyset kom, har vurdert at det er fare for nye skred. Derfor må noen skavler sprenges ned fra de bratte fjellsidene, og vi venter en avklaring om veiåpning først ved 15-tiden søndag, sier trafikkoperatør Anniken Island ved Vegtrafikksentralen Sør-Norge i Porsgrunn.

Her kan du følge bildene fra webkameraet som Statens vegvesen har nær rasstedet inngangen til Haukelitunelen fra øst mot vest.

Skifter stadig
Kraftig vind og redusert sikt i snøføyka har skapt omskiftende muligheter og mye venting for å komme seg med bil over mellom vest og øst i Sør-Norge denne helgen.

Lørdag kveld var det kolonnekjøring på alle de fire store fjellovergangene.

Søndag morgen var riksvei 7 over Hemsedal eneste mulighet til å ta seg over. Ved 12-tiden er det kolonnekjøring på den strekningen.

Her finner du den løpende oversikten over trafikkforholdene både over fjellet og andre utsatte steder.