- Flere sperret inne i storbrann i Sverige

Sliter med slukningsarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni personer ble like etter klokka 15.00 i dag reddet ut etter å ha vært  innestengt og omringet av storbrannen i Sverige, skriver Expressen.

Flere personer som jobber med slukningsarbeid i den store skogbrannen i Vestmanland i Sverige, var sperret inne i brannen..

- Vi har en nødsituasjon, sier redningsleder Håkan Fehne, ifølge Aftonbladet.

Det ble satt inn ekstra maskiner og styrker for å redde de som var innesperret. Blant annet skal en bonde i en traktor ha vært omringet av flammene.

Skogbrannen i Midt-Sverige raser på femte døgnet. Situasjonen er ikke under kontroll, og nå setter brannmannskapene sin lit til enda flere brannhelikoptre.

Det er foreløpig ingen planer om å evakuere de beboende i området, men svenske myndigheter oppfordrer allmenheten til å ikke ta seg til brannplassen, skriver Expressen.

HERJER: En skogbrann har siden torsdag herjet Sala kommune i Vestmanland er fremdeles ikke under kontroll. Foto: JOCKE BERGLUND / TT / NTB scanpix
HERJER: En skogbrann har siden torsdag herjet Sala kommune i Vestmanland er fremdeles ikke under kontroll. Foto: JOCKE BERGLUND / TT / NTB scanpix Vis mer

- Vi har mobilisert langs ytterkantene av brannen. I løpet av dagen får vi ytterligere hjelp fra forsvarets helikoptre med å slippe vannbomber, sier Per Hultman, stabssjef for Södertörns brannvesen.

Ti helikoptre er allerede i sving over det store området. Dessuten venter svenskene på et italiensk sjøfly som er spesialbygd for slukking av skogbranner.

Over 100 brannmenn deltar i slukningsarbeidet. Omkring 10 kvadratkilometer er foreløpig mer eller mindre svidd av, men det er ikke meldt om personskader.

Brannen herjer i et område nord for Västerås, i Svealands innland.

(Dagbladet/NTB)

SLUKKING: Dette bildet fra i går viser slukkingsarbeid av brannen. Flere av de som bidrar med slukkingen skal nå være omringet av brannen. Foto: FREDRIK PERSSON / TT / NTB scanpix
SLUKKING: Dette bildet fra i går viser slukkingsarbeid av brannen. Flere av de som bidrar med slukkingen skal nå være omringet av brannen. Foto: FREDRIK PERSSON / TT / NTB scanpix Vis mer