Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere sprengladninger funnet i Manchester

Melder The Independent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Manchester har funnet flere sprengladninger i forbindelse med husransakinger som er gjennomført etter angrepet mandag kveld, melder Reuters.

- Politi og sikkerhetspersonell har funnet sprengstoff som kan klargjøres for et nær forestående angrep, skriver Independent på forsiden av torsdagens avis.

Det er gjennomført en rekke aksjoner i forbindelse med angrepet, og politiet i Manchester opplyser at seks menn og en kvinne er pågrepet så langt.

Venter flere pågripelser

Politiet skal ha gjennomført minst én kontrollert sprengning, og avisa siterer sikkerhetskilder på at det er en reell mulighet for at det finnes flere bomber som ikke er oppdaget.

Independent skriver videre at det er forventet at flere personer vil bli pågrepet av politiet.

En av de pågrepne er broren til den antatte gjerningsmannen. Mannens far og en annen bror er anholdt i Libya. Faren skal ikke være siktet for noe, men skal være tatt inn som vitne.

«Alt var normalt»

I et intervju med Reuters sier faren at han snakket med den antatte selvmordsbomberen for fem dager siden og at «alt var normalt» da. Han sier sønnen ikke fortalte familien at han skylle reise til Manchester, men sa han skulle på pilegrimsreise.

Faren sier 22 år gamle Salman Abedi ikke hadde ekstremistiske synspunkter eller var en del av IS. Han sier sønnen heller ikke hadde reist til Syria. Faren sier han fordømmer «terrorhandlinger mot sivile og uskyldige mennesker».

22 mennesker ble drept da en bombe ble utløst ved Manchester Arena mens publikum strømmet ut fra en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande mandag kveld. Det er flere barn blant de drepte og sårede etter det politiet etterforsker som en terrorhandling.

(Dagbladet/NTB)

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer
Hele Norges coronakart