Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere stavkirker må trolig stenge dørene

Pengeproblemer.

KAN BLI STENGT: Fortidsminneforeningen vurderer å stenge flere av landets stavkirker i sommer på grunn av pengeproblemer. Dette bildet er av  Urnes Stavkirke.
Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
KAN BLI STENGT: Fortidsminneforeningen vurderer å stenge flere av landets stavkirker i sommer på grunn av pengeproblemer. Dette bildet er av Urnes Stavkirke. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortidsminneforeningen vurderer å stenge flere av landets stavkirker i sommer på grunn av pengeproblemer.

- Vi trenger midler for å drive fornuftig og forsvarlig. Derfor vurderer vi å stenge Nore, Uvdal og Torpo stavkirker i sommer, alle i Buskerud fylke. Det er de stavkirkene som går med underskudd, sier generalsekretær Ola H. Fjeldheim i Fortidsminneforeningen til Aftenposten.

Fortidsminneforeningen eier blant annet åtte av landets flotteste stavkirker, men foreningen har gått med underskudd og sliter med besøksdriften på mange av eiendommene, skriver avisen.

- Vi må gjøre en del drastiske ting fremover. Vi håper å slippe å stenge flere store eiendommer. På sikt kan det også bli aktuelt å selge eller avhende eiendommer, sier Fjeldheim.

Fortidsminneforeningen håper nå at staten kan bidra med driftsmidler slik tilfellet er med andre museer.

Statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Kulturdepartementet sier til avisen at de er i dialog med foreningen om denne saken.

(NTB)