Flere stemmer til Gore

Al Gore fikk 19 ekstra stemmer etter en manuell kontrolltelling av stemmesedlene i Palm Beach i Florida. Samtidig tar Bush rettslige skitt for å stoppe stemmetellingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en manuell kontrolltelling av 4.500 stemmesedler lørdag, fikk demokratenes presidentkandidat Al Gore 19 flere stemmer enn ved tidligere opptellinger.

Ifølge NTB har en maskinell kontrolltelling gjort på samme tid, gitt Gore 33 ekstra stemmer.

Demokratene har sagt at de kommer til å kreve at alle stemmene i fylket blir kontrolltelt manuelt, dersom Gore skulle få flere stemmer etter den avgrensede kontrolltellingen.

Representanter for valgkomiteen oppfordret søndag til at alle stemmene i West Palm Beach, Florida, kontrolltelles manuelt.

Det ble under tirsdagens presidentvalg avgitt omlag 400 000 stemmer i distriktet.

Bush motsetter seg

Al Gores valgteam fordømte lørdag et juridisk framstøt fra George W. Bush for å stanse den manuelle stemmetellingen sør i Florida, melder CNN.

- Vi appellerer til Bushs kampanjeledelse om å trekke tilbake framstøtet, og å tillate at alle stemmene i staten Florida blir telt opp for hånd, sier Warren Christopher, som er observator for visepresident Gore i Florida.

En rettslig avgjørelse om hvorvidt det er grunnlag for å stoppe den manuelle tellingen ventes å komme mandag.

VINNER TERRENG: Tidligere statssekretær, nå Gore-rådgiver, Warren Christopher og en øyegnuende kampanjeleder William Daley.