Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere stengte fjelloverganger åpnet igjen etter uværet

Uvær skapte vanskelige kjøreforhold i jula. Onsdag er imidlertid tre av de fire større fjelloverganger i Sør-Norge åpnet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesvei 53 over Tyin-Årdal, riksvei 15 over Strynefjellet og riksvei 7 over Hardangervidda er alle åpnet igjen etter å ha vært stengt i to døgn grunnet uvær.

Europavei 134 over Haukelifjell er fortsatt stengt.

Riksvei 15 ble stengt 1. juledag på grunn av snøskred, men er åpnet igjen onsdag klokken 12 etter vurdering fra geologer, opplyser Statens vegvesen til Fjordingen.

Snøbyger, uvær og isdekke har i jula skapt vanskelige kjøreforhold og redusert framkommelighet over hele landet, men fra onsdag ettermiddag begynner trafikken i fjellovergangene å nærme seg normalen.

- Situasjonen har ikke endret seg stort siden tirsdag kveld, men det kan se ut til at det begynner å gå litt bedre, sier Morten Hansen ved Vegtrafikksentralen i Bergen til NRK.

Isdekke har imidlertid fortsatt å skape vanskelige kjøreforhold også onsdag ettermiddag. En bil kjørte ut av veien ved Kvina i Nordland, opplyser Nordland politidistrikt på Twitter. Det er ikke meldt om noen personskader.

Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har onsdag sendt ut varsel om betydelig snøskredfare i Voss, Hallingdal og Vest-Telemark. Meteorologene advarer også om stormfare i Østfold som følge av sterk vind. Beboere oppfordres til å sikre løse gjenstander.

På Østlandet er det ventet store snømengder, og faren for glatte veier kan øke onsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!