FLO:  Politiet har fått melding om at det skal ha gått seks ras i Flo i Stryn. På grunn av telefonproblemer får politiets operasjonsentral ikke kontakt med eget mannskap som har rykket ut til området. Kart: Google
FLO: Politiet har fått melding om at det skal ha gått seks ras i Flo i Stryn. På grunn av telefonproblemer får politiets operasjonsentral ikke kontakt med eget mannskap som har rykket ut til området. Kart: GoogleVis mer

Flere store ras stenger veien til Flo

Telefonproblemer gjør at politiet ikke får kontakt med eget mannskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Sogn og Fjordande har fått melding om at det har gått seks ras i Flo i Stryn kommune.

- Den tilbakemeldingen vi nå har fått er at rasene har gått et sted der det ikke er bolighus. Det er ikke indikasjoner på at det er noen som har gått i rasene, men vi har ikke kontroll på folket på Flo siden det ikke er samband eller telefoni der borte, sier operasjonsleder Stig Inge Haugen i Sogn og Fjordande politidistrikt til Dagbladet.

Flere ras har gått over veien.

- De blokkerer veien inn til Flo. Vi sender folk over dit med båt, sier operasjonsleder. 

En geolog er på vei til området for å vurdere rasfaren. 

Er det aktuelt å evakuere folk? 

- Det blir i så fall neste skritt. Først må vi få kontroll på folket og så må geolog vurdere rasfaren.

Politiet fikk melding om rasene klokka 12.41.  Også Hovedredningssentralen er på vei inn til området.

- Vi har ikke fått ressurser inn dit ennå, så vi vet ikke hvordan det ser ut. Vi har en luftambulanse på vei, i tillegg til noen båter. Det er litt turbulent og ikke spesielt godt flyvær, men vi gjør et forsøk, sier redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Tore André Flo og fotballbror Jostein Flo kommer begge fra den lille bygda Flo, men ingen av dem er i bygda i dag.

- Jeg har ikke fått tak i noen i området der i dag. Jeg har forstått at det er problemer med mobilnettet, sier Tore André Flo til Dagbladet.

Han forteller at han selv er England.  

- Så vidt jeg vet er det ingen i familien min er som er i Flo nå, sier han.

Som Dagbladet skrev tidligere i dag har politi og redningstjenesten i Sogn og Fjordane og på Sunnmøre store problemer med å kommunisere etter strøm- og linjebrudd som følge av «Dagmars» herjinger.

- Det er en vanskelig situasjon og det er publikum som har det virkelige problemet, sier opperasjonsleder Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt.