Flere storstreiker i vente

Norge kan bli gradvis lammet fra neste uke. Dagen før LO trapper opp streiken skal flere store organisasjoner møte arbeidsgivere i et siste forsøk på en forhandlingsløsning. Dersom partene ikke blir enige kan en ny streikebølge skylle over landet fra slutten av mai. Også norske TV-skjermer kan bli svarte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LO Kommune har brutt forhandlingene med Kommunenes Sentralforbund (KS). Mandag skal Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) og Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) møte KS i et siste forsøk på å finne en løsning før de ber meklingsmann Reidar Webster om hjelp.

Offentlig sektor har frist til 25. mai med å finne en meklingsløsning. Dersom Webster ikke lykkes i å bringe partene til enighet kan en streik ramme 435 kommuner, 17 fylkeskommuner og 500 bedrifter, som el-verk, busselskaper, fergerederier, barnehager og renholdsverk.

- Gitt opp

I NRK er det også uro etter at journalistlaget har brutt de lokale forhandlingene. Mandag skal NRKJ i et møte med NAVO, den sentrale arbeidsgiverorganisasjonen.

- Vi har gitt opp. Med mindre vi får et overraskende tilbud mandag, går vi til mekling, sier NRKJ-leder Eva Stabel til Dagbladet :på nettet.

Konflikten i privat sektor har skaper også problemer for oppgjøret i offentlig sektor.

- Vi kan risikere å måtte reforhandle oppgjøret, og at vår løsning blir nedstemt på bakgrunn av hendelsene i privat sektor, sier direktør Jan F. Andersen-Gott i KS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer