Flere studenter sliter med psyken

Norske studenter har flere psyiske plager enn resten av befolkningen.

STUDENTENE SLITER: Norske studenter sltier med psykiske plager, det viser en ny nasjonal undersøkelse. Grunneneer utmattelse, eksamenspress og mange forpliktelser. Foto RØST/ESPEN Dagbladet
STUDENTENE SLITER: Norske studenter sltier med psykiske plager, det viser en ny nasjonal undersøkelse. Grunneneer utmattelse, eksamenspress og mange forpliktelser. Foto RØST/ESPEN Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

15 prosent av de norske studentene sliter psykisk, det viser SHoT, en nasjonal undersøkelse av norske studenters psykiske og fysiske helse, utført av TNS Gallup på oppdrag av studentsamskipnadene i Bergen, Oslo og Trondheim.

Eksamensangst, forventningspress og mange forpliktelser gjør at studenter har flere psykiske plager enn resten av befolkningen.

- Blant studentene i Norge er det om lag 15 prosent som sliter på ulike områder. Undersøkelsen tyder på at studenter er noe overrepresentert i forhold til andre deler av befolkningen når det kommer til psykiske plager. Lav studiemestring, redusert livskvalitet og ensomhetsfølelse står sentralt, sier Marit Eskeland, medlem i styringsgruppen for SHOT 2010 og leder for helsetjenesten i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus.

- Høye ambisjoner Nesten halvparten av studentene i undersøkelsen mener at de bruker for lite tid på studiene.

- Mange studenter kan ha høye ambisjoner og stiller høye krav til seg selv. Dette må ses i sammenheng med studenttilværelsen: de aller fleste har en jobb ved siden av, man skal innfri i forhold til akademiske krav, man skal bestå eksamen og levere oppgaver. I tillegg vil mange delta på sosiale aktiviteter, sier Eskeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer