Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere svenske nettsider er nede

Blant dem er politiets sikkerhetstjeneste.

NEDE: Nettsida til det svenske sikkerhetspolitiet - Säpo - er for øyebliket nede. Hackergruppa Anonymous har på Facebook utpekt Säpo som en av dagens mål.
NEDE: Nettsida til det svenske sikkerhetspolitiet - Säpo - er for øyebliket nede. Hackergruppa Anonymous har på Facebook utpekt Säpo som en av dagens mål. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hackergruppa Anonymus har nå trolig iverksatt angrepet sitt mot svenske myndigheter.

Blant annet er politiets sikkerhetsstjeneste, Säpo og Høyesteretts sider for øyeblikket nede.

Säpo blant målene I en film lastet opp på nettet varslet hackergruppa «Anonyomus» virtuell krig mot myndighetene i Sverige. Og på en Facebookside hevdet de at angrepet vil finne sted i dag klokka 14.30.

På facebooksida listes det opp ulike mål for angrepet. Blant dem er nettopp sikkerhetspolitiet Säpo.

- Største noensinne - Svenske myndigheter, dere vet hva vår kapasitet er og hva vi vil. Valget er deres. Denne fredagen kommer vi til å gjøre det største som noensinne er gjort, sier hackergruppa i videoen.

Natt til i går ble hjemmesidene til den svenske regjeringen, Riksdagen og landets sentralbank rammet av hackerangrep. Riksbankens nettsider sluttet å fungere onsdag kveld, og tidligere på dagen ble Socialstyrelsen og Domstolsverket rammet av angrepene.

- Vanskelig å beskytte seg Hans Marius Tessem ved NorSIS tror hackerangrepene man har sett i Sverige denne uka er angrep man må forberede seg på å få i Norge også.

- Sånne ting vil skje, og man må være forberedt på det hele tida. Jeg vil si det at det er sannsynlig at liknende vil skje i Norge. Det er angivelig hackergruppa Anonymous som står bak angrepene i Sverige. Norge har interesser i mange land, og noen er uenig i norsk politikk. Derfor tror jeg i aller høyeste grad at slike angrep kan skje i Norge også, sier Tessem til Dagbladet.