- Flere syklister utgjør livsfare på veiene

Trygg trafikk advarer syklister mot dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Videoen av en syklist som legger seg farlig nær mellom to biler i Sandnes ble lagt ut tirsdag med tittelen «Irresponsible cyclist» og ble filmet av Helge Rossebø, som kjørte bak syklisten.  

Ingrid Lea Mæland fra Trygg Trafikk anslår at mannen på sykkelen ligger i en fart på rundt 36 kilometer i timen og omtaler situasjonen som livsfarlig. 

- Sykler du i en fart på over 30 kilometer i timen kan du miste livet ditt av en liten glipp. Hadde det kommet et dyr foran bilen eller noe annet forstyrrende, hadde ikke syklisten hatt sjans på grunn av den korte avstanden til bilen foran. 

Nå advarer hun syklister fra å ta for lett på syklingen og oppfordrer bedrifter og helsemyndigheter til å informere om sykkelrisiko.

- Tar for lett på risikoen - Vi opplever at alt for mange tar for lite hensyn til risikoen det faktisk er å sykle ute på veien, og oppfordrer alle til å ta en sykkelvei eller å kjøre en annen rute dersom trafikken er for stor på den strekningen du skal. Ifølge Trygg trafikks statistikker rammer over fem prosent av alle dødsfall i trafikken syklister.  I gjennomsnitt mister 10 personer livet på sykkel årlig, og omtrent 60 personer blir alvorlig skadet.  - Når det gjelder sykkelulykker har vi store mørketall i statistikken ettersom ulykkene må politirapporteres for å havne i vår database. Det skjer nok langt flere ulykker i sykkeltrafikken enn det som kommer frem her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer