Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere tar toget

I tider med stor motgang er det endelig lys i tunnelen for NSB: avgangene mellom byene opplever en kraftig vekst i passasjertallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av det siste året har problemene tårnet seg kraftig opp for NSB, med store ulykker og nesten-ulykker, problemene med de nye Signatur- og Flytogene og avganger i ledelsen.

Nå viser tall fra Transportøkonomisk institutt (TØI) at problemene ikke har gått ut over passasjerantallet, snarere tvert imot. Stadig flere velger toget som transportmiddel når de skal komme seg fra en by til en annen:

* Oslo-Kristiansand-Stavanger: 22 prosent økning (fram til akselbruddet)

* Oslo-Bergen: 15 prosent økning

* Oslo-Trondheim: 12 prosent økning

Veksten er målt fra høsten 1998.

- I kaoset er det hyggelig at det er noe som går i riktig retning, sier direktør Leif Øverland i NSB langdistanse til Aftenposten.

Forsker Kjell Werner Johansen ved TØI er overrasket over at økningen kommer samtidig med det økede flytilbudet mellom de lange strekningene. - I sommer ser vi nok på tallene for tog på de lange avstandene at flyprisene er blitt høyere. Den siste veksten skyldes nok dårligere og dyrere flytilbud, sier Johansen.