Flere tenåringer pågrepet for terrorplaner i Australia

Ville trolig ramme politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To tenåringer er pågrepet for terrorplaner i den australske byen Melbourne. Det melder blant annet The Australian i natt.

Ifølge politiet hadde de planer om å angripe polititjenestemenn.

Ytterligere tre tenåringer er også pågrepet, men ikke formelt siktet. Politiet opplyser at de aksjonerte mot flere adresser i Melbourne.

- Skulle angripe markering Angrepet skulle ifølge politiet gjennomføres 25. april, en dag kjent som ANZAC-dagen i Australia. Datoen markeres over hele landet for å minnes de flere tusen som døde da den britiskledede ANZAC-styrken med soldater fra Australia og New Zealand gikk i land på Gallipoli-halvøya i dagens Tyrkia under første verdenskrig i 1915.

Det skriver NTB.

Målet var å erobre hovedstaden i det ottomanske riket, Konstantinopel, i dag byen Istanbul. Den 25. april arrangeres det veteranparader i flere australske byer.

Ber folk være årvåkne I lørdagens politiaksjon er det gjennomført sju razziaer, men politiet opplyser at aksjonen vil fortsette utover dagen. Rundt 200 polititjenestemenn deltar. Aksjonen kommer som følge av en én måned lang etterforskning med kodenavnet «Operation Rising».

Australia har nylig sendt flere hundre soldater til Irak for å drive med opplæring av irakiske styrker, som kjemper mot ekstremistgruppen IS. De australske soldatene skal være i Irak i minst to år.

- Under ANZAC-dag-markeringene oppfordrer vi folk til å gjøre det de har planlagt, men også til å være årvåkne, sier Shane Patton i politiet.