Flere til avhør om Forsvarets båtsalg

Meglerfirma i Bodø er også i Økokrims søkelys.

TIL AVHØR: Økokrim har hatt personer fra Norsk megling & auksjon A/S i Bodø til avhør. Selskapet har spilt en sentral rollet i salget av flere av forsvarets fartøy. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TIL AVHØR: Økokrim har hatt personer fra Norsk megling & auksjon A/S i Bodø til avhør. Selskapet har spilt en sentral rollet i salget av flere av forsvarets fartøy. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Økokrim bekrefter overfor Dagbladet at det også er gjennomført avhør av sentrale personer i Bodø-firmaet Norsk Megling & Auksjon (NMA) i forbindelse med Nigeriabåt-avsløringene.  - Det er gjennomført avhør av personer i NMA, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim, til Dagbladet.

Det tyder på at påtalemyndighetene er i gang med en større opprulling knyttet til båtsalgene Dagbladet har avslørt. Bodø-firmaet har vært sentrale i salget av over ti store marinefartøy fra Forsvaret. Blant annet salget av kystvaktskipet KV «Titran», som det knyttes flere mulige lovbrudd til.

Samtidig sitter vestfoldingen, som ble pågrepet i går, i nye politiavhør i dag. Mannen i 50-åra, som inntil nylig jobbet i Forsvarets logistikkorganisasjon, er foreløpig mistenkt for korrupsjon i forbindelse med salget av missiltorpedobåtene KNM «Geir», «Hauk», «Jo», «Stegg», «Tjeld» og «Terne» til det britiske sikkerhetsselskapet CAS Global.

- Avhørene fortsetter i dag. Derfor kan vi ikke si mer nå, sier Stanghelle.

Tollvesenet varslet Økokrim Det var Toll- og avgiftsdirektoratet som i desember tok kontakt med Økokrim og anmodet om etterforskning i saken. Det bekrefter Tollvesenet overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.