Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehusskandale i Kenya:

Flere timer ut i operasjonen oppdaget kirurgen at han opererte feil mann

Kirurgen, to sykepleiere og en anestesilege er suspendert etter den feilslåtte operasjonen.

FEIL MANN: Feil mann ble hjerneoperert på Kenyatta National Hospital i Kenya. Foto: Illustasjonsbilde / NTB Scanpix
FEIL MANN: Feil mann ble hjerneoperert på Kenyatta National Hospital i Kenya. Foto: Illustasjonsbilde / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nevrokirurg på Kenyatta National Hospital, som er Kenyas største sykehus, er suspendert etter at han utførte hjernekirurgi på feil pasient.

Kirurgen, to sykepleiere og en anestesilege er suspender etter den grusomme feilen. Sykehuset etterforsker hendelsen, skriver avisa The Guardian.

Suspendert

Landets helseminister, Sicily Kariuki, har også suspendert administrerende direktør på sykehuset, Lily Koros, etter den feilslåtte operasjonen.

Ifølge avisa The Daily Nation skal sykehuset ha klart å bytte om to menn i forbindelse med operasjonen. Den ene trengte kirurgi etter en blodpropp i hjernen, mens den andre trengte medisiner i forbindelse med tilstanden «swollen head».

Flere timer ut i operasjonen oppdaget kirurgen at det ikke var noen blodpropp å finne, og at de faktisk var i gang med å operere feil mann.

På bedringens vei

- Sykehuset beklager hendelen og har gjort alt vi kan for å ivareta den aktuelle pasientens sikkerhet og helse, heter det i en uttalelse fra sykehuset.

De informere også om at pasienten er på bedringens vei.

Det har stormet rundt sykehuset den siste tiden, etter anklager om seksuelt misbruk av pasienter og tyveri av en baby.​ Hendelsene har ført til store demonstrasjoner mot sykehuset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!