Flere tips om Aunes forsvunnede spedbarn

Politiet sjekker blant annet en kontainer.

KISTA VAR TOM: Da landslagstrener Ulf Morten Aune og samboeren Maria skulle ta et privat farvel med Ville i forkanten av begravelsen, var det døde guttebarnet borte. I dag valgte de å gå ut offentlig med en bønn om hjelp til å finne ut hva som har skjedd.
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
KISTA VAR TOM: Da landslagstrener Ulf Morten Aune og samboeren Maria skulle ta et privat farvel med Ville i forkanten av begravelsen, var det døde guttebarnet borte. I dag valgte de å gå ut offentlig med en bønn om hjelp til å finne ut hva som har skjedd. Foto: Leif R Jansson / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): Politiet i Stockholm har fått inn flere tips etter gårsdagens pressekonferanse, hvor det kom fram at et dødt spedbarn forsvant fra en kiste i et gravkapell på svært mystisk vis.

Barnefaren, den norske landslagsstreneren i sprint, Ulf Morten Aune, ber allmenheten om hjelp etter at hans avdøde spedbarn forsvant fra kista før begravelsen.

 Sjefen for Kriminalenheten i Västerort Magnus Sallrot forteller at han mener flere av tipsene er interessante.

- Vi har fått inn noen tips som vi jobbe med. Nøyaktig antall vil jeg ikke gå inn på. Men jeg mener noen av dem er veldig interessante.

- Er dere noe nærmere en løsning?

- Det gjenstår mye jobb. Når man får inn et tips så kan det være interessant men så viser det seg at det ikke er det.

I dag vil politiet fortsette avhør av mulige vitner. En kontainer som ble beslagt like ved lokalet skal også undersøkes nærmere.

Det er kommet fram at døra til rommet i kirken hvor spedbarnet ble oppbevart i påvente av begravelsen, var ulåst.

Mandag ble foreldrene klar over hva som hadde skjedd.

Gutten som fikk navnet Ville, forsvant fra kista før begravelsen. Han ble født for en måned siden, men levde bare en kort stund etter fødselen. Kroppen ble brakt til et lokale ved Bromma kirke.

Da foreldrene kom til kirkelokalet på mandag for å legge noe ned i barnets kiste ble de klar over hva som hadde skjedd. Politiet ventet likevel i tre dager med å gå ut i mediene.

- Vi gjorde det i samråd med foreldrene. Vi ville få tips, det er jo en så tragisk sak. Hadde det ikke vært for at foreldrene ville dette hadde vi kanskje ventet, sier Sallrot.

- Hvorfor ventet dere så lenge som i tre dager?

- Tiden er jo ikke så viktig her lenger. Det dreier seg jo ikke om liv eller død.