Flere tips om bortført jente (17)

Funnet i sjokktilstand på fortau i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet har fått flere nye tips i kveld etter at lensmannen i Namsos tidligere i dag gikk ut og ba publikum om hjelp etter at ei 17 år gammel jente forsvant på mystisk vis for to uker siden.

Hun ble funnet sterkt forkommen ved Telthusbakken på Fredensborg i utkanten av Oslo sentrum ved 14-tiden torsdag 5. mars.

Jenta var på skolen i Namsos dagen før, og hun har selv forklart at hun ble bortfort av en voksen mann som stoppet bak henne i en bil da hun var på vei hjem fra skolen ved 16-tiden onsdag 4. mars.

-Vi etterforsker saken som en frihetsberøvelse. Vi stoler på hennes historie om at hun har vært med i en bil på vei sørover, men vi mangler fortsatt observasjoner på hvordan hun har kommet inn i denne bilen og hvem som har kjørt den, sier etterforskningsleder Bengt Blom ved Namsos lensmannskontor til Dagbladet.no.

Funnet i sjokktilstand
Det var forbipasserende som fant jenta i Oslo torsdag ettermiddag for to uker siden.

Overdoseteamet rykket, men det ble raskt konstatert at 17-åringen ikke var ruset.


- Hun var i sjokktilstand, og ble tatt med til et overgrepsmottak. Der ble det tatt mange prøver for å sikre eventuelle bevis, men vi har ennå ikke fått svar derfra på om 17-åringen har vært utsatt for seksuelle overgrep, sier etterforskningsleder Bengt Blom.

Det er ingen tvil om at jenta har vært borte fra Namsos i underkant av 24 timer. Det tar 11-12 timer å kjøre bil fra Namsos til Oslo.

Sa ikke et ord
-Hun husker svært lite. I bilen som stoppet på skoleveien skal det ha vært en voksen mann med normal kroppsbygning, nærmere 180 centimeter høy. Hun vet heller ikke mannens språk eller dialekt fordi han ikke skal ha sagt et eneste ord. Dette er en sak vi jobbet med for å løse i det stille, men har ikke funnet svarene i 17-åringens omgivelser. Derfor går vi ut og ber om tips så vidt lenge etter, sier Blom.

Bilen skal ha stoppet mens jenta spaserte på riksvei 17 mellom Hylla og Spillum på et tidspunkt av dagen med mye trafikk.

Bundet til baksetet
- Hun kan ikke gi annen beskrivelse av bilen enn at det skal være en stor familiebil. Hun forteller at hun satt bundet til baksetet med tau og med bind for øynen. Hun husker deler av turen sørover, sier Blom.

Politiet ser også på muligheten at mannen og 17-åringen kan ha kjent hverandre, men hadde ikke konkrete spor før de tipsene kom onsdag kveld.

Jenta kommer fra et annet sted i Namdalen, og bor på hybel i Namsos for å gå på skole. Hybelvertene var ikke hjemme da hun ikke dukket opp etter skolen onsdag 4. mars.

-Trenger ikke uroe seg
-Både skolen, medelevene og familien er opptatt av at hun skal skjermes og være i normale omgivelser, sier rektor ved skolen til Dagbladet.

Politiet håper at oppmerksomheten rundt den mystiske forsvinningen skal bidra til å oppklare hva som har skjedd og om det har skjedd noe kriminelt.

- Selv om vi ennå ikke har funnet mannen vi er på jakt etter, har vi ingen grunn til å tro at folk i distriktet bør uroe seg framover, sier etterforskningsleder Bengt Blom.

Politiet tar i mot tips på telefon 74212000 eller 02800.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer