Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskred i Colombia:

Flere titalls barn blant de drepte i Colombia. Frykter flere er fanget i ruinene

Dødstallene oppjustert til 254.

JORDSKRED: 254 er drept etter et jordskred i byen Mocoa i Colombia, natt til lørdag. Blant dem er flere titalls barn. Video: Colombia Air Force / Putumayo Civil Protection Department / CANAL INSTITUCIONAL / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere titalls barn er blant de drepte i jordskredene og oversvømmelsene sørvest i Colombia lørdag, melder BBC. Familiene til de som fortsatt er savnet leter desperat etter ofre etter naturkatastrofen.

Landets myndigheter erklærte unntakstilstander etter at et jordskred rammet byen Mocoa, i Putumayo-provinsen, natt til lørdag. Flere personer skal ha blitt rammet av skredet mens de sov.

Vitner har beskrevet et voldsomt skjelv rett før naturkatastrofen inntraff, og videoer fra stedet viser hvordan folk klamret seg til planker for å overleve.

Over 1000 politi- og militærpersonell er involvert i hjelpearbeidet i Putumayo-provinsen, ifølge BBC. Innbyggere og redningspersonell på stedet melder at de fortsatt leter desperat etter flere savnede.

Frykter flere er fanget i ruinene

ENORME ØDELEGGELSER: Mocoa er ugjenkjennelig etter de enorme ødeleggelsene som fulgte med jordskredet lørdag. Foto: Jaime Saldarriaga     / Reuters / NTB Scanpix
ENORME ØDELEGGELSER: Mocoa er ugjenkjennelig etter de enorme ødeleggelsene som fulgte med jordskredet lørdag. Foto: Jaime Saldarriaga / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Colombias president, Juan Manuel Santos, melder på twitter natt til mandag at dødstallet er oppjustert til 254. Innbyggere og redningspersonell på stedet opplyste søndag at de fortsatt leter desperat etter flere savnede. Santos sa imidlertid søndag kveld at det ikke lenger er noen savnede.

Myndighetene frykter likevel at folk fortsatt kan være fanget i ruinene, og oppfordrer alle som savner noen om å ta kontakt.

- Det er ikke lenger noen som offisielt er registrert som savnede. De som savner noen bør kontakte myndighetene, så vi kan starte de rette prosessene, sier Santos.

Minst 44 barn mistet livet

LETER FORTSATT: Redningsmannskaper leter fortsatt etter døde eller skadde etter jordskredet. Foto: Jaime Saldarriaga / Reuters / NTB Scanpix
LETER FORTSATT: Redningsmannskaper leter fortsatt etter døde eller skadde etter jordskredet. Foto: Jaime Saldarriaga / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Presidenten, som har besøkt regionen de siste to dagene, opplyste søndag at 170 omkomne hadde blitt identifisert. Blant de identifiserte var 44 barn.

- Vi kommer ikke til å gi oss før vi har identifisert alle ofrene, sa president Santos.

Reportasjer fra Mocoa viser desperate innbyggere, som gråter mens de ser på de offisielle listene over savnede barn, skriver BBC.

- Vi har mistet en baby, som er forsvunnet. En liten baby. Vi kan ikke finne ham noe sted, sier en desperat innbygger til journalister på stedet, ifølge den britiske kringkasteren.

Maria Lilia Tisoy (37) leter etter sine to døtre og barnebarnet - ei fire år gammel jente.

- Jeg må vite hvor de er, og om de er skadde eller hvor jeg kan finne dem. Dersom de er døde, så ber jeg gud om å bringe dem til meg, sier hun gråtende, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media