Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jemen - verdens verste konflikt

Flere titalls barn drept da skolebuss ble bombet i Jemen

I et saudi-ledet bombeangrep.

BUSS BLE BOMBET: Over 30 barn skal ha blitt drept i et saudi-ledet angrep i byen Saada i Jemen. Her får et par av barna som overlevde bombingen behandling på sykehus. Foto: Naif Rahma / Reuters / Scanpix
BUSS BLE BOMBET: Over 30 barn skal ha blitt drept i et saudi-ledet angrep i byen Saada i Jemen. Her får et par av barna som overlevde bombingen behandling på sykehus. Foto: Naif Rahma / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 29 barn skal være blant de drepte da en skolebuss ble bombet i den nordlige byen Saada, ifølge Al Jazeera. Bussen kjørte forbi et overfylt marked i den houti-kontrollerte byen som ligger helt på grensa til Saudi-Arabia da bomben ble sluppet, ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

«Et sykehus som vi støtter har mottatt 29 drepte barn under 15 år. Vi har også fått inn 48 skadde, herunder 30 barn», skriver ICRC i en Twitter-melding.

Under 10 år

«Mange drept, enda flere skadd, de fleste under 10 år», skriver Johannes Bruwer, sjef for ICRC-delegasjonen i Jemen.

Helsetalsmann i Saada, Ghani Nayeb, sier til Reuters at 43 personer er drept og 61 skadd i angrepet, ifølge Al Jazeera.

Talspersoner for den saudi- og emiratiske alliansen som kjemper mot houti-opprørerne, og som stod bak bombingen, sier at de skjøt mot militære anlegg.

- Stedet som ble bombet er et markedsområde og det er ikke noen militære installasjoner der... Men Saudi-koalisjonen har bombet slike mål en rekke ganger. Skoler, brylluper og videre, sier Nasser Arrabyee, en jemenittisk journalist, ifølge Al Jazeera.

FN fordømmer angrepet

«Ingen unnskyldninger lenger! Barn under angrep», skriver Unicef Yemen på Twitter.

I 2015 startet en koalisjon, ledet an av Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene, en krig mot houti-regimet som da kontrollerte hovedstaden Sanaa og den vestlige delen av landet. Titusenvis av sivile har mistet livet i det som karakteriseres som verdens verste pågående konflikt.