- Flere titalls bombe­trusler sendt i USA. Avsenderen krever bitcoin-overføring

FBI etterforsker saken og oppfordrer folk til å melde fra dersom de ser noe mistenkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere titalls bombetrusler skal torsdag kveld norsk tid ha blitt sendt til offentlige bygninger i en rekke amerikanske stater. New York, Detroit, San Francisco og Denver skal være blant de berørte. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Både skoler, banker og andre bygninger skal være utsatt for truslene. Det er foreløpig uklart hvor alvorlige disse faktisk er, skriver Reuters. FBI har likevel satt i gang etterforskning.

- Vi er klar over truslene som er sendt i flere byer landet over. Vi holder kontakt med lokale etterforskere som er på saken. Vi oppfordrer folk til å forholde seg rolig og varsle dersom de ser mistenkelig aktivitet som kan være en trussel, sier talsmann i FBI, Rukelt Dalberis.

Pengekrav

Politiet i New York melder på Twitter at de så langt ikke ser på truslene som troverdige. Samtidig opplyser de at truslene skal være sendt elektronisk til en rekke steder i byen.

Meldingen fra avsenderen skal blant annet inneholde krav om 20 000 dollar overført til en bitcoin-konto, skriver The Independent, som er en av avisene som siterer det angivelige trusselbrevet:

- Dere må betale innen slutten av arbeidsdagen, hvis dere er forsinket med overføringen vil bomben eksplodere, skal det ifølge avisa blant annet stå.

Saken oppdateres

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer