Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere titalls drept i Jemen: Da soldatene samlet seg for å få lønn, slo selvmordsbomberen til

Skal ha blandet seg med soldater nordøst i Aden.

SELVMORDSANGREP: Flere titalls soldater ble drept i et selvmordsangrep utenfor en militærleir nær havnebyen Aden sør i Jemen søndag. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
SELVMORDSANGREP: Flere titalls soldater ble drept i et selvmordsangrep utenfor en militærleir nær havnebyen Aden sør i Jemen søndag. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere titalls personer, mange av dem soldater, ble søndag morgen drept i et selvmordsangrep i Jemen.

Angrepet skal ha skjedd utenfor en militærleir nær havnebyen Aden sør i landet, ifølge tjenestemenn og sykehuskilder, skriver NTB.

Nøyaktig hvor mange som er døde, er usikkert. AP får oppgitt at minst 23 personer er drept i angrepet søndag morgen, mens AFP får opplyst at det dreier seg om minst 30 drepte soldater.

CNN skriver imidlertid at det dreie seg om så mange som minst 41 personer, og siterer to anonyme sikkerhetskilder i Jemen.

I tillegg ble et uvisst antall personer såret i angrepet.

Slo til ved lønning

Selvmordsangriperen skal ifølge NTB ha slått til da en gruppe soldater var samlet for å få utbetalt lønn ved militærleiren Al-Sawlaba nordøst i Aden.

Trolig var angriperen iført bombevest, opplyser tjenestemenn til Associated Press.

Så langt har ingen påtatt seg ansvar for søndagens angrep.

10. desember ble imidlertid leiren også utsatt for et angrep. Da tok IS på seg ansvaret for angrepet som drepte 48 soldater og såret ytterligere 29.

Presidenten måtte flykte

Også al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) er aktiv i det borgerkrigsherjede landet, der den sjiamuslimske Houthi-militsen tok makten i hovedstaden Sana i september 2014 og jaget president Abd-Rabbu Mansour Hadi i eksil i Saudi-Arabia.

Hadi returnerte senere til Jemen og etablerte seg i Aden, samtidig som Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-militsen i spissen for en regional koalisjon. Aden fungerer nå som hovedstaden i landet, ifølge CNN.

Over 10 000 mennesker har blitt drept i Jemen siden konflikten brøt ut, blant dem nærmere 4 000 sivile, ifølge FN, som kaller konflikten en «humanitær katastrofe».

For millioner av mennesker trenger nå nødhjelp for å overleve.

Barn sulter

Nærmere 2,2 millioner småbarn lider av akutt feilernæring i krigsherjede Jemen, og minst ett barn dør nå hvert tiende minutt som følge av dette, advarte FNs barnefond tidligere i uka.

- Situasjonen for barna i Midtøstens fattigste land har aldri vært så katastrofal som nå, sier UNICEFs representant i Jemen, Meritxell Relano, ifølge NTB.

Minst 462 000 barn er i akutt fare for å dø, og i enkelte områder av landet er situasjonen kritisk for åtte av ti barn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling