Flere titalls evakuert etter storbrann på Aure

Var innledningsvis fare for bebyggelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En storbrann kom ut av kontroll på Skardsøya i Aure på Nordmøre i 14.30-tida i formiddag. Flere titalls personer ble evakert av nødetatene.

Ved 21-tida kunne Hovedredningssentralen opplyse at brannen skal være under kontroll, melder NRK.

- Den er under kontroll ved at man har klart å stoppe spredningen. Brannen er fremdeles ikke slukket, men vi har nødvendige mannskaper for å hindre spredning, bekrefter operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Det var innledningsvis fare for bebyggelsen i området.

I 19.40-tida kunne operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyse at man har kontroll i nordlig retning, men at det i østlig retning fremdeles var spredning.

Mannskapene på stedet og frivillige jobbet på spreng med å lage en branngate i Skardsdalen på øya, for å hindre spredning østover.

Kupert terreng har gjort slukningarbeidet krevende.

- Det er et stykke til bebyggelse østover, så det er ingen umiddelbar fare akkurat nå, sa Sivertsen i 19.40-tida til Dagbladet.

Aure kommune opprettet raskt kriseledelse og et evakueringssenter.

- Det har vært ganske mange evakuerte innom senteret vårt, minst 70 til 80 personer. Noen har ordnet seg overnatting på egen hånd, og jobber med å ordne et sted for de andre, sier ordfører Ingunn Golmen til Dagbladet.

SLUKKER: Her er et helikopter i gang med slukkinga av brannen. Foto: Lill Heidi Berg
SLUKKER: Her er et helikopter i gang med slukkinga av brannen. Foto: Lill Heidi Berg Vis mer