Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere titalls fikk se stedet Anja (21) ble funnet drept

Etter «Gå sammen»-initiativ på Facebook. - Det handler om å vise medfølelse til noen som har det utrolig tøft akkurat nå, sier Nina (31).

FIKK SE STEDET: Nina Hoff (31) var blant flere titalls som tok seg turen for å se stedet Anja (21) ble funnet drept. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FIKK SE STEDET: Nina Hoff (31) var blant flere titalls som tok seg turen for å se stedet Anja (21) ble funnet drept. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Kort tid etter at politiet fjernet sperrebåndene fra stedet Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept, kom flere titalls mennesker for først å tenne lys eller legge ned blomster og deretter se stedet hun ble funnet.

- For meg handler det om å vise medfølelse til noen som har det veldig tungt akkurat nå, og jeg vil se stedet fordi jeg går her veldig ofte, sier Nina Hoff (31) til Dagbladet.

Facebook-initiativ Tobarnsmora er en aktiv bruker av byfjellet Aksla i Ålesund.

- Jeg har flittig brukt området til tur, ofte alene og noen ganger med hund eller sammen med barna. Dette skal bare ikke skje. Det er helt grusomt, sier Hoff til Dagbladet.

Hun var blant flere som hadde hørt om et «Gå sammen»-initiativ på Facebook, og synes det er viktig å vise at det må gå an å gå tur på Aksla selv etter den dramatiske hendelsen.

- Jeg synes det er et flott initiativ, og viser at det må gå an å gå tur her. Og det til ære for henne. Vi kan ikke la noen ødelegge Aksla. Jeg vil oppfordre andre til å ta i bruk byfjellet også, sier Hoff.

Skolevei Venninnene og Turid Fjørtoft og Jorunn bor like i nærheten, og sier at hendelsen oppleves spesielt sårt siden den kommer så tett på.

NÆR TURSTI: Stedet Anja Weløy Aarseth (31) ble drept ligger svært nært en tursti. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
NÆR TURSTI: Stedet Anja Weløy Aarseth (31) ble drept ligger svært nært en tursti. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Jeg sender barn opp og ned her hele tida, og for mange fungerer dette som skolevei. De velger gjerne småstiene som snarveier, og noen ganger kommer de jo litt seint hjem. Det er veldig ekkelt å tenke på det grusomme som har skjedd, sier Fjørtoft.

De mener fjellet har blitt ødelagt av drapssaken.

- Det har vært vårt fredfylte sted, og nå har noen tråkket på det. Jeg opplever fjellet som ødelagt akkurat nå. Jeg pleier å si til barna at de må legge fra seg datamaskinen å komme seg på Aksla. Det er det nok lenge til jeg sier neste gang, sier Jorunn.

FACEBOOK-INITIATIV: Flere titalls gikk tur og tente lys for Anja Weløy Aarseth. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FACEBOOK-INITIATIV: Flere titalls gikk tur og tente lys for Anja Weløy Aarseth. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling