Flere titalls mennesker drept

Bombe ved muslimsk hellig sted i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere titall mennesker er drept i en kraftig bombeeksplosjon ved en muslimsk helligdom sørvest i Pakistan, melder NTB.

Bomben gikk av under en samling med shiamuslimer i en by i det sørvestlige Pakistan. Tusenvis av shiamuslimer hadde samlet seg for å tilbe en helgen i byen Naseerabad da en bombe eksploderte på utsiden.

- Det var en kraftig bombe. Det var blod og kroppsdeler overalt, sier Merab Kahn i det lokale politiet. Bomben lagde et 1,5-1,8 meter dypt krater i bakken. Politiet avviser at det var en selvmordsbomber, i følge Reuters.

Minst 32 mennesker er døde og 40 er skadde. Dødstallene kan stige raskt etter hvert som redningsmannskapene får bedre oversikt over stedet. 

-Det ligger fremdeles kroppsdeler over hele området. Det var akkurat som dommedag, sier fakir Ghulam Hussai som arbeider ved helligdommen.

På stedet er det mange mennesker som gråter og leter etter kjente, og folkemassen har allerede reagert med raseri på drapene.

- Akkurat nå er folk rasende. Noen av dem har blokkert veiene i byen. Vi prøver å få kontroll over situasjonen, sier Kahn.

Ingen har tatt på seg ansvaret for aksjonen. Det har vært mange voldelige sammenstøt mellom sunnimuslimene, som utgjør rundt 80 prosent av muslimene i Pakistan, og shiamuslimene, som har rundt 17 prosent av befolkningen, ifølge AP. På begge sider er det små, militante grupperinger. Striden går 1300 år tilbake, til rundt år 700 og en strid rundt hvem som var profeten Mohammeds rette etterfølger.