Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere titalls pågrepet for å være homofile i Nigeria. Nå risikerer de over 14 års fengsel

Etter at presidenten vedtok lov.

ULOVLIG Å VÆRE HOMOFIL: Dette bildet fra 2011 viser homofile Rashidi Williams i Lagos i Nigeria. Da han ble banket opp av en gjeng menn i 2011, gikk han ikke til politiet - fordi det trolig hadde sørget for at han fikk større problemer. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/NTB Scanpix
ULOVLIG Å VÆRE HOMOFIL: Dette bildet fra 2011 viser homofile Rashidi Williams i Lagos i Nigeria. Da han ble banket opp av en gjeng menn i 2011, gikk han ikke til politiet - fordi det trolig hadde sørget for at han fikk større problemer. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere titalls personer skal være pågrepet av politiet nord i Nigeria.

Årsaken? Fordi myndighetene i landet mener de er homofile eller tilhører en homofil organisasjon.

Jakter på 168 menn Ifølge nyhetsbyrået AP skal politiet først ha pågrepet en håndfull homofile menn, for deretter å torturere dem til å navngi andre homofile.

Politiet har nå en liste over 168 homofile menn, som nå ansees som ettersøkte forbrytere, ifølge aktivisten Dorothy Aken'Ova, som leder en organisasjon som hjelper mennene juridisk.

Siden jul har organisasjonen hjulpet 38 med å bli løslat mot kausjon.

Mennene som nå har blitt pågrepet risikerer opptil 14 års fengsel.

Godkjente ny lov Årsaken er at Nigerias president Goodluck Jonathan har formelt godkjent en ny lov som gjør ekteskap og partnerskap mellom personer av samme kjønn ulovlig.

Jonathan undertegnet mandag loven i hemmelighet, ifølge New York Times, til tross for press fra vestlige land som hadde bedt regjeringen i Abuja respektere lesbiskes og homofiles rettigheter.

Presidenten har ifølge nyhetsbyrået AP aldri uttalt seg om sine meninger rundt homofile, men talsmannen Reuben Abati framholder at meningsmålinger har vist at ni av ti nigerianere er imot at personer av samme kjønn skal kunne gifte seg.

Den nye loven er i tråd med befolkningens kulturelle og religiøse holdninger, sier han.

Forfølgelse av lesbiske og homofile er utbredt i Nigeria, der homofile i noen områder styrt av islamister kan straffes ved å bli steinet til døde.

VEDTOK HOMOFORBUD: Nigerias president Goodluck Jonathan har vedtatt en lov som gjør det ulovlig å være homofil. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/NTB Scanpix
VEDTOK HOMOFORBUD: Nigerias president Goodluck Jonathan har vedtatt en lov som gjør det ulovlig å være homofil. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!