Flere titalls pågrepet for å være homofile i Nigeria. Nå risikerer de over 14 års fengsel

Etter at presidenten vedtok lov.

ULOVLIG Å VÆRE HOMOFIL: Dette bildet fra 2011 viser homofile Rashidi Williams i Lagos i Nigeria. Da han ble banket opp av en gjeng menn i 2011, gikk han ikke til politiet - fordi det trolig hadde sørget for at han fikk større problemer. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/NTB Scanpix
ULOVLIG Å VÆRE HOMOFIL: Dette bildet fra 2011 viser homofile Rashidi Williams i Lagos i Nigeria. Da han ble banket opp av en gjeng menn i 2011, gikk han ikke til politiet - fordi det trolig hadde sørget for at han fikk større problemer. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere titalls personer skal være pågrepet av politiet nord i Nigeria.

Årsaken? Fordi myndighetene i landet mener de er homofile eller tilhører en homofil organisasjon.

Jakter på 168 menn Ifølge nyhetsbyrået AP skal politiet først ha pågrepet en håndfull homofile menn, for deretter å torturere dem til å navngi andre homofile.

Politiet har nå en liste over 168 homofile menn, som nå ansees som ettersøkte forbrytere, ifølge aktivisten Dorothy Aken'Ova, som leder en organisasjon som hjelper mennene juridisk.

Siden jul har organisasjonen hjulpet 38 med å bli løslat mot kausjon.

Mennene som nå har blitt pågrepet risikerer opptil 14 års fengsel.

Godkjente ny lov Årsaken er at Nigerias president Goodluck Jonathan har formelt godkjent en ny lov som gjør ekteskap og partnerskap mellom personer av samme kjønn ulovlig.

Jonathan undertegnet mandag loven i hemmelighet, ifølge New York Times, til tross for press fra vestlige land som hadde bedt regjeringen i Abuja respektere lesbiskes og homofiles rettigheter.

Presidenten har ifølge nyhetsbyrået AP aldri uttalt seg om sine meninger rundt homofile, men talsmannen Reuben Abati framholder at meningsmålinger har vist at ni av ti nigerianere er imot at personer av samme kjønn skal kunne gifte seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer