- Flere titalls personer i det kriminelle miljøet kan stå bak drapsforsøket

David Toskas «høyre hånd» har vært involvert i en rekke store kriminalsaker.

TOSKA-VENN: 32-åringen som ble skutt ved Jordal i kveld går under kallenavnet «Skrue», og regnes som NOKAS-dømte David Toskas høyre hånd. Han er en kjenning av politiet, og skal være en god venn av B-gjengen. Her sammen med Toska i festelig lag - Toska står til venstre i bildet, ved siden av Metkel Betew, som også er dømt for NOKAS-ranet. Foto: Privat.
TOSKA-VENN: 32-åringen som ble skutt ved Jordal i kveld går under kallenavnet «Skrue», og regnes som NOKAS-dømte David Toskas høyre hånd. Han er en kjenning av politiet, og skal være en god venn av B-gjengen. Her sammen med Toska i festelig lag - Toska står til venstre i bildet, ved siden av Metkel Betew, som også er dømt for NOKAS-ranet. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

32-åringen som ble skutt i kveld ved Jordal i Oslo, er en gammel kjenning av politiet, og betegnes som en edderkopp i Oslos underverden.  

- Det kan være flere titalls personer i det kriminelle miljøet som kan stå bak dette, sier flere politikilder til Dagbladet i kveld.

De siste åra dukker navnet til 32-åringen opp i en rekke av de mest kjente kriminalsakene i Norge.  

32-åringen går under kallenavnet «Skrue», og har en stor bekjentskapskrets, blant annet i det som tidligere var det organiserte ransmiljøet og i det pakistanske gjengmiljøet i Oslo.  

32-åringen er en god venn av flere personer i den såkalte B-gjengen, men politiet regner ham i dag ikke som en del av selve gjengen.

  Toskas indre krets I politidokumenter kommer det fram at «Skrue» allerede på slutten av 90-tallet omgikk Toska og andre sentrale personer i det kriminelle miljøet.

Politiet mener han tilhørte David Toskas indre krets, og til tider opererte som hans «høyre hånd». 

32-åringen var lenge mistenkt i Munch-ranet i august 2004, da Munch-museet ble ranet for kunstskattene «Skrik» og «Madonna».  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer