Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere titalls personer savnet etter havari i Middelhavet

Panama-registrert skip kantret i dårlig vær utenfor Libanon. Skipet transporterte over 40 000 sauer.

25 PERSONER BERGET: 25 personer, av de i alt over 80 som var ombord, ble berget. Foto: AFP PHOTO / STR / Scanpix
25 PERSONER BERGET: 25 personer, av de i alt over 80 som var ombord, ble berget. Foto: AFP PHOTO / STR / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Flere titalls mennesker er savnet etter at et Panama-registrert skip kantret i dårlig vær utenfor kysten av Libanon torsdag, melder nyhetsbyrået NTB.

En omfattende redningsaksjon ble iverksatt med tre fartøyer fra FNs fredsbevarende styrker i Libanon, libanesiske redningsbåter og britiske militære helikoptre fra Kypros.

Det var over 80 besetningsmedlemmer og passasjerer om bord i skipet som fraktet kveg fra Uruguay til den syriske havnebyen Tartus.

Skipet skal i tillegg ha fraktet et stort antall dyr. Nyhetsbyråene opererer med forskjellige antall. NTB skriver at skipet skal ha fraktet over 10 000 sauer og 18 000 kyr, mens Reuters melder at skipet transporterte 43 000 sauer. Alle har trolig forsvunnet i bølgene.

Syriske myndigheter opplyste sent torsdag kveld at 25 personer var berget i live og at to personer er funnet døde. En av dem som ble reddet, sier ifølge NTB at den britiske kapteinen mistet livet da skipet gikk rundt.

De fleste av de 76 besetningsmedlemmene er fra Filippinene og Pakistan, mens seks passasjerer er fra Uruguay, Brasil og Australia.