Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere titalls sivile drept i nye Syria-protester

Skjøt med skarpt og satte inn stridsvogner mot regimekritiske demonstranter.

OPPRØRET FORTSETTER: Dette bildet fra en You Tube-film viser demonstranter i den syriske byen Taibet al-Imam, nord for Damascus, som river ned en plakat av de syriske presidenten i dag. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE
OPPRØRET FORTSETTER: Dette bildet fra en You Tube-film viser demonstranter i den syriske byen Taibet al-Imam, nord for Damascus, som river ned en plakat av de syriske presidenten i dag. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter fredagsbønnen stormet syriske stridsvogner byen Maarat al-Numan sørøst for Syrias nest største by Aleppo, sier juristen Razan Zaitona til Reuters.

Ifølge aktivister ble minst 15 personer drept av sikkerhetsstyrkene.

- Ofrene i Maaret al-Naaman ble skutt ned ved inngangen til byen der mange mennesker fra omkringliggende landsbyer hadde samlet seg for slutte seg til demonstrasjonene, sier en aktivist til nyhetsbyrået AFP.

Tusenvis deltok I Homs ble minst tolv personer drept, blant dem et barn, etter at sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstranter i byen, ifølge øyenvitner.

Også i Deraa-området, Damaskus-forstaden Hajar al-Aswad, byen Deir Ezzor og havnebyen Latakia gikk liv tapt i demonstrasjonene, ifølge øyenvitner og aktivister.

I Hajar al-Aswad i Damaskus krevde tusenvis av syrere at regimet til president Bashar al-Assad går av, mens om lag 20.000 mennesker skal ha demonstrert i byen Hama.

Rop om frihet Samtidig i den østlige byen Qamishli ropte tusenvis av syriske kurdere slagord om frihet, ifølge Reuters. Også i havnebyen Banias var det demonstrasjoner.

- Folk hører skyting i Banias. Det har brutt ut demonstrasjoner til tross for at om lag 1.000 mennesker fra byen og omkringliggende områder er blitt pågrepet de siste ukene, sier en talsmann for gruppen Syrisk observatorium for menneskerettigheter.

Flykter til Libanon FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) samarbeider med libanesiske myndigheter i grenseområdene ved Wadi Khaled og Tall Bire nord i Libanon, for å hjelpe familier som har flyktet fra volden i Syria.

Mange av dem som har krysset grensa nylig, har kommet uten eiendeler, og UNHCR har delt ut madrasser, tepper og mat til dem, heter det i en pressemelding.

Flere tusen mennesker skal ha tatt seg over grensa til Libanon den siste tiden. Syrerne sier de har flyktet fra kraftig militært bombardement av den syriske byen Tel Kelakh og områder omkring. (NTB)

MANGE DREPT Like etter fredagsbønnen stormet syriske stridsvogner byen Maarat al-Numan sørøst for Syrias nest største by Aleppo, sier juristen Razan Zaitona til Reuters. Her ser man syriere demonstrere i en ukjent by i Syria i dag. Foto: SCANPIX/AL ARABIYA
MANGE DREPT Like etter fredagsbønnen stormet syriske stridsvogner byen Maarat al-Numan sørøst for Syrias nest største by Aleppo, sier juristen Razan Zaitona til Reuters. Her ser man syriere demonstrere i en ukjent by i Syria i dag. Foto: SCANPIX/AL ARABIYA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media