MØDRE DREPER: Den franske psykiateren Sophie Marinopoulos sier at mange mødre dreper sine spedbarn i løpet av det første døgnet etter at de er blitt født. Foto:  AFP PHOTO/ALAIN JOCARD
MØDRE DREPER: Den franske psykiateren Sophie Marinopoulos sier at mange mødre dreper sine spedbarn i løpet av det første døgnet etter at de er blitt født. Foto: AFP PHOTO/ALAIN JOCARDVis mer

- Flere titalls spedbarn drepes hvert år

Flere titalls spedbarn blir trolig drept av sine mødre hvert år i Frankrike, anslår eksperter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Noen av kvinnene fortrenger at de er gravide.

Frankrike har det siste året opplevd flere tilfeller der kvinner har drept sine egne nyfødte barn. I mars innrømmet en kvinne å ha drept seks av barna sine og gjemt likene i en kjeller. I juni i fjor ble en annen kvinne funnet skyldig i å ha drept tre av sine barn.

Spesialister har konkludert med at den sistnevnte kvinnen nektet å tro at hun var gravid, et fenomen som ikke er uvanlig når kvinner dreper barna sine rett etter at de er født.

- Sjenerte Trolig finnes det flere titalls kvinner i Frankrike som dreper sine nyfødte barn det første døgnet de lever, skriver avisen Le Figaro. Disse er gjerne sjenerte, reserverte og hemmelighetsfulle, ifølge psykologen Sophie Marinopoulos. De har ofte store problemer med å vise følelser og livshistorier preget av emosjonelle mangler.

Psykologen fremholder at kvinnene ofte vil tilstå raskt hvis de blir avslørt. Det føles som en lettelse, men samtidig vil de ha store problemer med å forklare sine handlinger.

Fortrenging - Noen ganger er disse kvinnene ikke bevisst at de har vært gravide. Og noen ganger har de visst det, men fortrengt det. Dette er en forsvarsmekanisme som trer i kraft når angsten og lidelsen ikke er til å holde ut, sier Marinopoulos i et intervju med Le Figaro.

Psykologen har selv skrevet bok om temaet, «La Vie ordinaire d''une mère meurtrière» (Det vanlige livet til en morderisk mor).

Kvinner som fortrenger at de er gravide, vil bli fullstendig overrumplet under fødselen. De vil først og fremst være opptatt av å få barnet ut og overleve. Deretter blir det viktig å vaske, rydde opp og fjerne kroppen til det nyfødte barnet, ifølge den franske psykologen.

- Alt skjer mekanisk, uten følelser. Når kvinnen straks etter vender tilbake til sitt vanlige liv, føler hun seg lettet, men hun har det akkurat like dårlig som før. Ingenting er endret, dermed er det fare for at det samme skjer igjen, sier Marinopoulos. (NTB)