Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere titalls tusen samlet til kjærlighetsmarkering i Stockholm

Markerer samhold etter terroren. 

MINNEMARKERING: Det er en minnemarkering etter terroren i Stockholm søndag ettermiddag. Flere tusen har samlet seg foran kulturhuset i sentrum, 100 meter fra det lastebilen traff Åhlens fredag.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
MINNEMARKERING: Det er en minnemarkering etter terroren i Stockholm søndag ettermiddag. Flere tusen har samlet seg foran kulturhuset i sentrum, 100 meter fra det lastebilen traff Åhlens fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ettermiddag har enorme mengder mennesker samlet seg på Sergels torg i Stockholm til det som omtales en kjærlighetsmarkering i kjølvannet av terroren som rystet landet fredag.

I Drottninggatan ikke langt unna raste en lastebil inn i folkemengden og tok livet av fire personer fredag ettermiddag.

To døgn etterpå samles folket i byen seg for å minnes de drepte, for å vise sympati med de rammede, og for å takke redningsmannskap, sykepleiere og andre som har bistått de to siste døgnene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

– Selv om vi ikke kjenner hverandre, kjenner vi samme sorg, redsel og forvirring, sier initiativtaker Damon Rasti til Expressen.

Han opprettet et facebookarrangement etter angrepet fredag, og oppfordret byborgerne til å ta gatene tilbake i en kjærlighetsmarkering.

Han åpnet arrangementet med en oppfordring til stockholmerne om å stå sammen.

- Når det blåser opp til storm, står vi sterke sammen. Vi lar ingen, eller noe, forandre oss til det verre, utbasunerte han til folket på Sergels torg, ifølge Expressen.

Klokka 14.53, nøyaktig to døgn etter angrepet, stilnet praten fra scenen av.

Stillheten bredte utover torget da det ble holdt ett minutts stillhet for ofrene i angrepet.

Hvor mange mennesker som har møtt opp på torget vites ikke, men over 12000 mennesker hadde varslet sin ankomst via facebook-arrangementet.

Saken oppdateres

TUNGT: Dagbladet møtte en preget Niclas Carling, to døgn etter den verste dagen i hans liv. 32-åringen forteller om de traumatiske sekundene, minuttene og timene. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Foto: Christian Roth Christensen / Klipp: Anna Näumann Vis mer Vis mer