Flere tog innstilles

Kulda påfører togene en rekke feil, derfor er mange av dem tatt ut av trafikk for reparasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NSB kommer til å innstille flere avganger på strekningene Oslo-Ski og Oslo-Lillestrøm i ettermiddag. Ifølge fungerende informasjonssjef Preben Colstrup i NSB gikk trafikken greit i morges selv om togene bare kjørte halvtimesruter fra Lillestrøm og Ski inn til Oslo. Togene går vanligvis hvert kvarter.

- Tidspunktet passet bra når vi først skulle ta et pusterom. Færre enn vanlig skulle på jobb, og skoleferien er ennå ikke slutt, sier Colstrup til NTB.

NSB ruster opp

Han sier den vedvarende kulda påfører togene svært mange feil.

- I tillegg til det vi før har nevnt om problemer med kompressorer, omformere og bremser som fryser fast og går i lås, blåser den lette snøen inn i ventilasjonssystemene. Når togene har vært en stund inne i en varm tunnel og så kommer ut i sprengkulda, fryser snøen til ren stålis, sier Colstrup.

NSB ruster nå opp det de har av tog, men kan ikke si noe om hvordan situasjonen blir i dagene framover.

- Vi har ikke tatt stilling til om noen tog skal innstilles i morgen, sier Colstrup.

Han sier de ikke har diskutert å leie inn tog fra andre land.

Mange elgpåkjørslerJernbaneverket melder om få problemer i dag tidlig. På Vestfoldbanen ble to tog innstilt og det ble satt opp busser i stedet.

- Kulda har igjen ført til at det automatiske togstopp-systemet ATS har slått seg på, og dermed er togene nødt til å kjøre med redusert hastighet, sier vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

- Ellers er det største problemet elg. På grunn av all snøen velger dyrene dessverre ofte å bruke jernbanesporene for å komme seg fram, og vi har nesten daglig elgpåkjørsler, sier Korslund.

(NTB)