Flere tonn eksplosiver funnet i Moskva

Flere tonn eksplosiver ble funnet lagret på forskjellige steder i Moskva i dag. Bare på ett sted beslagla politiet 3,8 tonn sprengstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal være lokalkjente som tipset politiet om sprengstoffet.

Politiet har også uskadeliggjort eksplosiver som ifølge Rusjailo var klar for sprengning i en bygning sør i Moskva.

Flere døde enn beboere

Mens politiet samlet sprengstoff, gravde redningsmannskaper fram enda flere døde etter den voldsomme eksplosjonen tidlig i går morges da en åtte etasjers boligblokk ble sprengt.

I ettermiddag var tallet på omkomne kommet opp i 121, ifølge krisedepartementet. Blant de drepte er tolv barn. Bare fire av beboerne i blokka overlevde eksplosjonen. Flere var bortreist og unnslapp på den måten. Myndighetene skal skaffe nye boliger til 42 personer fra den utraderte blokka.

Antallet døde overstiger nå tallet på registrerte beboere. Det kan bero på at flere eiere hadde leid ut sine leiligheter eller rom i leiligheten, eller på at de har hatt besøk.

Hevn?

Rådville russiske ledere leter etter tiltak mot terroren. President Boris Jeltsin hadde separate møter i formiddag med innenriksminister Vladimir Rusjailo og forsvarsminister Igor Sergejev.

Rusjailo er utpekt til operativ sjef for jakten på terroristene. Han sa etter møtet med Jeltsin at i alle fall noen av de involverte er identifisert og etterlyst. Et fantombilde og to fotografier er oversendt politi og nyhetsmedier. Mennene på bildene er mistenkt både for gårsdagens attentat og for attentatet i forrige uke mot en annen bygård, der 92 mennesker ble drept.

Innenriksministeren hevder det ikke er tvil om at terroristene handlet på oppdrag fra de tsjetsjenske geriljalederne Sjamil Basajev og Khattab.

(NTB)

<B>FANTOMBILDE:</B> Den føderale sikkerhetstjenesten har publisert et fotografi og et fantombilde av personer som er mistenkt for å være innvolvert i terrorangrepene mot sivile i Moskva.