Flere tonn kjøtt fjernet fra butikkene

To og et halvt tonn bankekjøtt ble i dag fjernet fra butikker på Sørlandet. Næringsmiddeltilsynet i landsdelen mener Gilde bryter forskriften for behandling av kjøttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsmiddeltilsynet i Vest-Agder anklager kjøttprodusenten Gilde for å bryte forskriftene både for merking og nedfrysing av kjøtt.

Derfor ble to og et halvt tonn bankekjøtt i dag fjernet fra butikkene i landsdelen. Kjøttet ble fryst ned av Gilde like før holdbarhetsdatoen gikk ut for å kunne bli solgt senere som frosset eller opptint kjøtt.

Ifølge Næringsmiddeltilsynet er kjøttet dermed behandlet ulovlig.

Slikt kjøtt skal fryses rundt fjorten dager etter mørning, men i dette tilfellet ble kjøttet frosset først halvannen måned etter mørningen, sier Willy Tangstad i Næringsmiddeltilsynet til NRK.

Ifølge Tangstad er det bakterier tilsynet først og fremst frykter i kjøttet. De som spiser slikt kjøtt kan bli syke med mageproblemer.

Markedssjef Torgeir Lunde i Gilde innrømmer at det har vært brudd på rutinene ved at kjøttet er fryst ned for nær holdbarhetsdatoen.

Han mener likevel Gilde har fulgt forskriftene for å merke slikt kjøtt.

(NTB)