Flere trafikkuhellpå glatte veier

Dagen før det kan kjøres med piggdekk i Sør-Norge, førte speilglatte veier til flere trafikkuhell på Østlandet. Også her var det busser involvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 07.30-tida i dag ble tre personer sendt til sykehus etter en kollisjon mellom en buss og en stasjonsvogn på riksvei 120 ved Nordmokorset i Nannestad.

 Bilen kom over i motgående kjørebane, på tvers inn i fronten på bussen og ble kastet ut i grøfta.

  De tre som ble sendt til sykehus satt alle sammen i personbilen. De skal ikke ha blitt alvorlig skadd.

 I bussen var det 25 skoleelever, men sjåføren klarte å få bussen pent og pyntelig ut på en åker. Den kraftige kollisjonen førte imidlertid til store materielle skader.

Tåke og speilglatte veier

Lensmannsbetjent Arvid Strømseth ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor sier til NTB at tett, fuktig tåke og speilglatte veier trolig var årsaken til kollisjonen.

 Omtrent samtidig var det to mindre ulykker i samme kommune.

  Ved 02-tida i natt kjørte en drosje rett fram i en sving ved Holter i Nannestad og havnet ut i åkeren. Den mannlige sjåføren, som var alene i bilen, ble sendt til sykehus.

Østfold

Også i Østfold førte glatte veier til trafikkulykker på morgenkvisten. På riksvei 127 ved Ingedal utenfor Halden støtte to biler sammen, i Halden kjørte en bil utfor veien. Ulykkene førte til mindre personskader, opplyser vaktsjef Dag Morten Karlsen i Halden politidistrikt til NTB.

  Ved Moss politidistrikt får NTB opplyst at det glatte føret forårsaket en utforkjøring i Råde.