USAs 45. president, Donald Trump:

Flere trusler enn noen gang mot Trumps store dag

Å opprettholde sikkerheten rundt hans innsettelse forventes å koste over 900 millioner kroner.

UTFORDRENDE: Sikkerhetssituasjonen rundt innsettelsen av Donald Trump som USAs 45. president omtales som svært utfordrende. Foto: NTB Scanpix
UTFORDRENDE: Sikkerhetssituasjonen rundt innsettelsen av Donald Trump som USAs 45. president omtales som svært utfordrende. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Innsettelsen av Donald Trump som USAs 45. president ser ut til å bli den mest utfordrende innsettelsen sikkerhetsmessig i nyere tid.

Det skriver New York Times.

- Flere trusler enn noen gang

I tillegg til de mange truslene enhver innsettelse har blitt utsatt for opp gjennom åra, frykter de over 30 sikkerhetsselskapene som står ansvarlig for innsettelsen at demonstranter vil flomme til Washington for å protestere mot Trump 20. januar.

Det forventes også at én million Trump-tilhengere vil møte opp på den store dagen.

- Etterretningstjenestene forteller at det er flere trusler fra ulike retninger enn noen gang, sier den republikanske Missouri-senatoren Roy Blunt, som er styremedlem i kongresskomiteen som planlegger innsettelseseremonien.

Å opprettholde sikkerheten og forhindre voldelige sammenstøt forventes å koste over 100 millioner dollar, nærmere 900 millioner kroner.

Uenige folkemengder

Ifølge avisa forbereder også politiet seg på å konfrontere folkemengder som er mer uenige enn vanlig over valgresultatet. På den ene siden ihuga Trump-tilhengere, på den andre siden de som var tilhengere av Barack Obama, Hillary Clinton og Bernie Sanders, eller bare de som misliker Trump i stor grad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer