Flere tusen demonstrerte mot nynazister i Stockholm

Politimann skadd av knallskudd og bengalske lys.

FLERE PÅGREPET: Politi aksjonerer mot motdemonstranter i forbindelse med møtet til det høyreekstreme Svenskarnas Parti i Stockholm lørdag. Flere ble pågrepet.
Foto: Fredrik Persson / TT / NTB scanpix
FLERE PÅGREPET: Politi aksjonerer mot motdemonstranter i forbindelse med møtet til det høyreekstreme Svenskarnas Parti i Stockholm lørdag. Flere ble pågrepet. Foto: Fredrik Persson / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere tusen demonstrerte mot nynazister i Stockholm lørdag. En politimann ble skadd da det ble kastet knallskudd og bengalske lys.

Allerede tidlig lørdag sperret politiet av deler av Stockholm sentrum i håp om å forhindre sammenstøt under den varslede demonstrasjonen mot nynazistiske Svenskarnas partis møte lørdag ettermiddag.

Partiets tilhengere holdt møte på Gustav Adolfs torg i den svenske hovedstaden, og i Kungsträdgården like i nærheten ble det holdt en motdemonstrasjon. Nærmere 12.000 hadde via Facebook varslet at de ville møte opp i protest mot nazistene.

Ved 17-tiden lørdag var flere pågrepet, blant annet for å ha brutt maskeringsforbudet. Dessuten var en pågrepet i forbindelse med at flere demonstranter klatret opp på taket av operaen.

Bengalske lys Selv om store politistyrker var utplassert i Stockholms gater for å hindre uro var det flere demonstranter som brøt sperringene. Det ble kastet bengalske lys og knallskudd mot politiet, og en tjenestemann ble truffet i ansiktet.

Han skal ikke ha blitt alvorlig skadd. Sist helg endte med voldelige sammenstøt da rundt 1.000 antirasister demonstrerte mot Svenskarnas partis (SVP) gatemøte i Malmö. Fem personer ble alvorlig skadd etter å ha blitt ridd ned av politihester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer