Flere tusen evakuert fra ulmende vulkan

Merapi-vulkanen i Indonesia ulmer. Tusener har fått ordre om å evakuere.

ULMER: Merapi-vulkanen er Indonesias mest aktive. Tusenvis av mennesker som bor i nærheten av fjellet, har nå fått beskjed om å evakuere fordi et utbrudd kan være nært forestående. Foto: REUTERS/SCANPIX
ULMER: Merapi-vulkanen er Indonesias mest aktive. Tusenvis av mennesker som bor i nærheten av fjellet, har nå fått beskjed om å evakuere fordi et utbrudd kan være nært forestående. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Flere tusen mennesker som bor ved Merapi-vulkanen i Indonesia, har fått ordre om å evakuere fordi det ulmer i vulkanen.

Den seismiske aktiviteten i vulkanen ved det tett befolkede området på øya Java har økt dramatisk i det siste. Det har ført til at noe lava har sprutet ut av vulkanen, og det ble registrert omkring 500 flerfasede, vulkanske jordskjelv i helgen, opplyser myndighetene.

Beredskapen er nå hevet til rødt nivå, noe som betyr at et utbrudd kan være like om hjørnet.

Omkring 19.000 mennesker som bor i et risikoområde på 10 kilometer rundt vulkanen, har fått ordre om å evakuere. Rundt 3.000 personer er allerede innlosjert i midlertidige leirer.

Merapi-vulkanen er Indonesias mest aktive av de 69 vulkanene som det er registrert utbrudd i. I 1930 mistet over 1.300 mennesker livet i et utbrudd i vulkanen.

(NTB)