Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere tusen krigsbarn solgt til USA og Europa

Under borgerkrigen i Guatemala.

BLE BORTE: Landsbybeboere leter etter slektninger i en av mange massegraver etter borgerkrigen i Guatemala. Flere tusen barn kan videre ha blitt solgt til utlandet av regjeringsstyrkene. Foto: SCANPIX/AP Photo/Rodrigo Abd
BLE BORTE: Landsbybeboere leter etter slektninger i en av mange massegraver etter borgerkrigen i Guatemala. Flere tusen barn kan videre ha blitt solgt til utlandet av regjeringsstyrkene. Foto: SCANPIX/AP Photo/Rodrigo Abd Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Regjeringsstyrkene i Guatemala kan ha solgt flere tusen barn i utlandet i løpet av årene landet var herjet av borgerkrig.

Barna ble i mange tilfeller tatt hånd om etter at foreldrene var drept av soldater eller politi, heter det i en ny rapport fra regjeringen i Guatemala. Deretter skal de ha blitt overlatt til statlige barnehjem og solgt til adoptivforeldre i USA og Europa.

Minst 333 barn led denne skjebnen, ifølge rapporten, som anslår at det virkelige tallet trolig er langt høyere. Til sammen kan flere tusen guatemalske barn ha blitt sendt utenlands uten foreldrenes samtykke.

- Noen av folkene som var involvert i organiseringen av disse adopsjonene, gjorde prosessen til en svært lukrativ forretning for seg selv, sier Marco Tulio Alvarez, forfatter av rapporten og direktør for regjeringsarkivene i Guatemala.

Da borgerkrigen tok slutt i 1996, var Guatemala den nest største kilden til adoptivbarn i verden, etter Kina. I dag blir færre barn adoptert bort, etter at myndighetene strammet inn regelverket i 2007.


(NTB)

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media