Flere tusen nordmenn rammet av flyforsinkelser

Heathrow flyplass i London er stengt for innkomne fly. En rekke flyplasser i Europa kansellerer fly også i dag grunnet snøkaos.

STORT OPPRYDDINGSARBEID: Snøplogen går for full maskin på Heathrow flyplass i London i dag for å rydde opp etter snøkaoset i går. FOTO: AP/PA, Steve Parsons
STORT OPPRYDDINGSARBEID: Snøplogen går for full maskin på Heathrow flyplass i London i dag for å rydde opp etter snøkaoset i går. FOTO: AP/PA, Steve Parsons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Heathrow flyplass i London er stengt for innkomne fly i dag grunnet det kraftige snøfallet i går, melder Sky News. Kun noen få fly får anledning til å ta av fra Heathrow. Det samme gjelder for en rekke flyplasser i store deler av Nord-Europa.

Flyplassene Gatwick og Luton var også stengt i lange perioder i går, hvilket medfører store forsinkelser i dag. British Airways og EasyJet innstilte de fleste av sine flyginger til og fra Storbritannia i går.

- Flere flyplasser har store forsinkelser på grunn av det kraftige snøfallet i går. Oppryddingsarbeidet gjør det vanskelig for fly å ta av, og det er ikke plass til at nye fly kan lande fordi det allerede står fly i gatene som ikke har kommet seg avgårde, foteller informasjonssjef Jo Kobro ved Gardermoen lufthavn.

- Disse utfordringene gjør at kun halvparten eller mindre enn halvparten av flyene kan lette og lande. Flykaoset rammer flere tusen nordmenn som skulle landet eller tatt av fra Gardermoen i dag, opplyser Kobro.

I tillegg kommer alle de nordmennene som skulle tatt av eller landet på de øvrige flyplassene i Norge. Avinor har ingen oversikt over hvor mange norske passasjerer dette rammer totalt, forteller kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer