MAIL, MAIL: Det amerikanske utenriksdepartementet slapp natt til tirsdag ytterligere 4 000 eposter fra den private serveren til tidligere utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton. Foto:   REUTERS/Scott Morgan/Files
MAIL, MAIL: Det amerikanske utenriksdepartementet slapp natt til tirsdag ytterligere 4 000 eposter fra den private serveren til tidligere utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton. Foto: REUTERS/Scott Morgan/FilesVis mer

Flere tusen nye Clinton-eposter offentliggjort

Fra Hillarys private server.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske utenriksdepartementet slapp natt til tirsdag ytterligere 4 000 eposter fra den private serveren til tidligere utenriksminister og presidentkandidat Hillary Clinton.

Politiske motstandere og journalister har begynt jakten etter nye opplysninger blant de vel 7 000 sidene med eposter som nå er sluppet.

Men et utvalg på 150 eposter som i denne omgang er unntatt offentlighet, kan vise seg å være vel så skadelige for Clintons kamp for å bli Demokratenes presidentkandidat.

Epostene er tatt ut av bunken som denne gang ble offentliggjort av hensyn til rikets sikkerhet. De skal nå gjennomgås, og dersom det viser seg at epostene formelt er hemmeligstemplet eller gradert som topphemmelig, kan Clinton risikere straffeforfølgelse. Eposter med en slik gradering skal nemlig ikke oppbevares privat.

Undersøkelsene som er blitt gjort så langt, har ikke avdekket eposter som er formelt hemmeligstemplet på serveren. Clinton har også selv nektet for at noen av epostene hadde denne graderingen.

Clinton har tidligere levert fra seg 30 000 eposter som hadde sammenheng med hennes jobb som utenriksminister, som hun har sendt eller mottatt på sin private epostadresse og som var lagret på hennes private server.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram