- Flere tusen tyrkiske voldtektsmenn slipper fengsel ved å gifte seg med ofrene

Jenter helt ned i femårsalderen skal ha blitt tvunget inn i ekteskap med menn som har forgrepet seg på dem. 

PROTESTERTE MOT DRAP: I fjor protesterte titusenvis av kvinner i Tyrkiske gater, mot den forsøkte voldtekten og drapet på 20-årige Özgecan i Mersin i Sør-Tyrkia. Foto: AFP /ADEM ALTAN / NTB SCANPIX
PROTESTERTE MOT DRAP: I fjor protesterte titusenvis av kvinner i Tyrkiske gater, mot den forsøkte voldtekten og drapet på 20-årige Özgecan i Mersin i Sør-Tyrkia. Foto: AFP /ADEM ALTAN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Flere tusen voldtektsmenn og overgripere i Tyrkia unngår fengselsstraff ved å gifte seg med ofrene sine, ifølge den tyrkiske avisa Milliyet.

Det er lederen av ankeutvalget ved Tyrkias høyesterett, Mustafa Demirdag, som varsler om det han mener er en uakseptabel praksis.

Han forklarer at myndighetene har registrert rundt 3 000 slike ekteskap. Enkelte av ekteskapene skal ha blitt inngått mellom voksne menn og jenter helt ned i femårsalderen. I 2013 fantes det 181 000 barnebruder (jenter under 17 år) i Tyrkia.

Slapp straff

I et av tilfellene skal en jente ha blitt kidnappet og voldtatt av tre personer. Men da en av mennene giftet seg med offeret, ble dommene mot alle tre opphevet, skriver avisa.

- Det er ondt å tvinge noen til å gifte seg med en person hun ikke ønsker å gifte seg med. For så å tvinge henne til å leve resten av livet med ham, sier Demirdag ifølge avisa.

Uttalelsene kom under en høring i en parlamentarisk kommisjon, som skal etterforske og forebygge seksualforbrytelser i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer