Flere tusen uføre mister bostøtte

De rødgrønne partiene lover et kraftig løft etter valget for husstander som sliter med å betale husleia.

Karin Andersen (SV) får støtte fra partiets tidligere regjeringspartnere, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, på utfordringen om å gi uføre en økonomisk håndsrekning. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
Karin Andersen (SV) får støtte fra partiets tidligere regjeringspartnere, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, på utfordringen om å gi uføre en økonomisk håndsrekning. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karin Andersen (SV) utfordrer partiets tidligere regjeringspartnere, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, samt KrF, til å gi uføre en økonomisk håndsrekning i form av økt bostøtte.

- Det er en av de viktigste sakene for venstresida hvis vi mener alvor med å minske forskjellen mellom folk, sier Karin Andersen til Dagbladet.

Kritikkverdig

Hun får støtte fra Helga Pedersen (Ap) og Heidi Greni (Sp) som mener den blåblå regjeringen har opptrådt kritikkverdig og varsler at de vil rette opp skjevhetene.

Geir Toskedal, kommunalpolitisk talsperson for KrF, takker for oppfordringen fra Karin Andersen, og uttaler til Dagbladet:

- Jeg tar dette med i fraksjonsarbeidet nå i revidert nasjonalbudsjett og håper vi får til noe, sier Geir Toskedal.

Lavest siden 2009

I forslag til revidert heter det at «Bostøtten skal sikre personer med lave inntekter og høye boutgifter en egnet bolig. Bevilgningen for 2017 er 2875,3 millioner kroner.» Det er den laveste summen som er avsatt til bostøtte på åtte år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer