Flere tusen uten strøm i Oslo

Ikke sikkert at strømmen er tilbake før til natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et strømbrudd i morgentimene fører til at flere tusen husstander i Oslo og deler av kollektivtrafikken er uten strøm. Politi og brannvesen har rykket ut til flere branner i trafostasjoner i området rundt Ekeberg.

Mørklagt Brann og redningsetaten melder at hele området er mørklagt som følge av brann i flere trafostasjoner etter at en gravemaskin gravde over en kabel.

- Strømbruddet gjelder Ekeberg, alle øyene i indre Oslofjorden, deler av gamlebyen og mindre deler av Nordstrand, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund.

- Vi har fått melding om at strømbruddet kom som følge av brudd på en kabel i forbindelse med gravearbeid på Bekkelaget. Totalt er 3.531 av våre kunder berørt, sier han videre.

- Dramatisk Hafslund fikk melding om problemene klokken 10.30 onsdag. Brannvesenet melder om sterk røykutvikling ved den berørte transformatorstasjonen.

- Den må luftes ut før vi kan begynne å arbeide på stedet, så det er vanskelig å si når strømmen er tilbake, sier Schau.

Politiet i Oslo opplyser at ingen personer er skadd i forbindelse med brannen.

- Dette er noe som har skjedd under gravearbeider i Ormsundveien og feilen har forplantet seg oppover. Det er klart det er dramatisk når trafostasjoner med mye strøm begynner å brenne, men ingen er meldt skadd som følge av dette, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Buss for trikk Strømbruddet påvirker kollektivtrafikken i hovedstaden.

- Det kom en melding om at det er satt inn buss for trikk nummer 18 og 19 som går mellom Jernbanetorget og Ljabru, opplyser kommunikasjonsrådgiver Gro Janborg i Ruter til Dagbladet.

- Kan vare ut natten Klokken 15.00 er det fortsatt 1.157 kunder som ikke har fått tilbake strømmen. Schau sier at Hafslund jobber på spreng med å få rettet opp i problemene, men forteller at det kan ta tid.

- Det var omfattende skader på transformatorstasjonen, og det vil ta tid å reparere den. Nå kobler vi om fra andre stasjoner, og det går suksessivt riktig vei.

- Når forventer du at alle har fått tilbake strømmen?

- I verste fall kan de siste kundene få tilbake strømmen i natt.