Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere ulovlige vakter ved enda ett sykehjem i Oslo

Pleiere skal ha gått ulovlige doble vakter og ikke fått overtidsbetalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har fått vanlig lønn og andre tillegg, men aldri overtidsbetalt, sier den svenske hjelpearbeideren Anna Lena Berglund til NRK.

Hun arbeider på Madserud sykehjem på Frogner i Oslo og sier hun ble muntlig orientert om at de ikke betaler for overtid da hun begynte å jobbe på stedet.

Den svenske hjelpepleieren har hatt en 60-prosent stilling ved Madserud sykehjem siden juli i fjor. I perioder har hun sammen med flere svenske kolleger bodd på rom på sykehjemmet og tidvis jobbet svært mye. Hun forteller at hun jobbet hver dag fra 9. desember til 3. januar - og totalt 227 arbeidstimer i denne perioden.

Direktør for sykehjemsdriften i Norlandia Care, Gunhild Bergsaker, sier pleierne har tatt vakter uten at ledelsen visste det, og at alle skal få overtidsbetalt.

- Når de ikke har fått det skyldes det at vi ikke har visst om overtiden, sier direktøren.

Sykehjemsetatens fagforening i Fagforbundet krever nå at Arbeidstilsynet gransker det private sykehjemmet.

Leder Liv Andreassen er kritisk til at pleierne får skylden for lovbruddene.

- Dette er helt urimelig. Det er arbeidsgivers ansvar å passe på at disse bestemmelsene blir overholdt, sier Andreassen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media