Flere ulykker: - Advarer

En person er flydd til Ullevål etter en front mot front-ulykke i Hol. I flere distrikter meldes det om glatte veier og vanskelige kjøreforhold.

GLATTE VEIER: Det er vanskelige kjæreforhold flere steder i landet søndag. Foto: Statens Vegvesen / webkamera
GLATTE VEIER: Det er vanskelige kjæreforhold flere steder i landet søndag. Foto: Statens Vegvesen / webkamera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag meldes det om flere trafikkulykker, blant annet på riksvei 7 i Viken, der en ambulanse krasjet med en motorsykkel.

Ulykken ble av politiet beskrevet som alvorlig. Motorsykkelføreren er skadd, men stabil, og hentet av luftambulanse.

- Politiet er på stedet og prøver å kartlegge hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørk, til Dagbladet søndag ettermiddag.

I ettekant opplyser politiet at partene er avhørt og skadestedet undersøkt. De oppretter en undersøkelsessak, men har ikke tatt beslag i førerkort fra noen av de involverte.

Klokka 16.44 er veien gjenåpnet for normal trafikk.

Flere kollisjoner

Kort tid seinere smeller det i Troms.

Der rykker politiet ut til en kollisjon på E6. To personbiler og totalt fem personer skal være involvert. Det er ikke meldt om større personskader.

- Et kjørefelt er sperret for øyeblikket, skriver Troms politidistrikt.

Politiet på stedet rapporterer om store materielle skader, men alle de involverte er fysisk uskadd. Like etter klokka 16.30 jobbes det med å rydde veien.

På E18 i Porsgrunn var det en periode trafikale utfordringer, etter at et kjøretøy stanset midt på Langgangsbruene. Like etter klokka 17 er bilen berget og trafikken tilbake til normalen.

Tidligere er det meldt om en ulykke på E6 ved Morskogtunnelen i Innlandet. Der ble et felt stengt i retning Oslo etter en trafikkulykke etter en tunnel.

- Senk farten og vær obs, skrev Vegtrafikksentralen.

Like før ble det meldt om at fire personer og to biler var involvert i en trafikkulykke på Riksvei 7 i Hol kommune.

Ulykka skjedde etter at en bil kom over i motsatt veibane, ifølge politiet, som mistenker ta føreren av denne bilen var ruset.

- En bil har kjørt forbi en traktor. I den forbindelsen har det oppstått en front til front kollisjon, skrev politiet på Twitter.

STENGTE VEI: Søndag morgen var veibanen på E39 ved Vikeså så glatt at veien ble stengt. - Det er så glatt på stedet at strøbilen på stedet må rygge opp bakkene for å klare å strø, opplyser politiet.
STENGTE VEI: Søndag morgen var veibanen på E39 ved Vikeså så glatt at veien ble stengt. - Det er så glatt på stedet at strøbilen på stedet må rygge opp bakkene for å klare å strø, opplyser politiet. Vis mer

Det var to personer i bilen som foretok forbikjøringen.

- I bilen de møtte var det en dame i 30 årene og et barn, opplyser politiet.

De har ikke helseopplysninger om de involverte, men opplyser at en av de involverte blir flydd til Ullevål sykehus. De tre andre kjøres til Ringerike sykehus. Ulykkesstedet er i Lienvegen mellom Geilo og Hagafoss i Hallingdal. Først ble det ikke meldt om personskade.

Snø i natt

- Det har kommet en del snø flere steder i natt, sier Gunnar Dovland, trafikkoperatør ved Statens vegvesen, til Dagbladet.

Han oppfordrer de som skal ut på veiene om å kjøre etter forholdene.

- Er det lurvete i underlaget må man ta hensyn til det. Man bør ha god avstand og god tid, sier Dovland.

  • Vegtrafikksentralen øst melder søndag morgen om at det står et stanset kjøretøy i enden av påkjøringsrampa på E6 ved Horgen, i Viken, retning Oslo.
  • På E6 ved Eidsvolltunnelen i Viken er venstre felt stengt i retning Oslo pga. skade på autovern, opplyser Vegtrafikksentralen øst.
  • På Rv7 på Hardangervidda er det kolonne for alle kjøretøy, opplyser Vegtrafikksentralen vest.
  • Like etter klokka 08.00 opplyser Vegtrafikksentralen nord at det er kolonnekjøring på Fv98 ved Ifjordfjellet.

Natt til søndag falt mellom fem og ti centimeter snø flere steder på Østlandet. Ved målestasjonen på Blindern i Oslo ble snødybden målt til 18,2 centimeter mellom klokka 06 og 07, skriver NTB.

Meteorologisk institutt opplyser om at nedbøren på Østlandet avtar i løpet av morgenen og at forholdene bedres utover dagen.

Stenger veien

Politiet i Sør-vest advarer om at det er meldt om glatte veier i hele distriktet. Her er Vegtrafikksentralen varslet, og strøbiler er i arbeid.

- På E39/Helleland har en bil kjørt ut av veien, det samme på Moksheim/Karmøy. Begge ulykkene har personer involvert, men det skal ikke være alvorlige skader, opplyser politiet.

Foto: Statens Vegvesen / Webkamera
Foto: Statens Vegvesen / Webkamera Vis mer

I en oppdatering skriver politiet at de stenger E39 ved Vikeså - i første omgang nordgående retning.

- Det er så glatt at det er nødvendig. Vegtrafikksentralen er selvfølgelig varslet, og jobber det de kan med å strø, melder politiet.

I 09.30-tida oppdaterer de med følgende beskjed:

- Det er så glatt på stedet at strøbilen på stedet må rygge opp bakkene for å klare å strø.

Kort tid etter dette opplyser politiet at de har åpnet E39 igjen etter at veien er blitt saltet.

- Folk må kjøre forsiktig, advarer de.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer