Flere ulykker i Sør-Norge

Politiet advarer om dårlig vær flere steder.

FLERE ULYKKER: Mandag snør det tett flere steder på Sørøstlandet, og det har vært mange ulykker. Her fra ulykka i Drangedal mandag. Video: Theo Aasland Valen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag har det vært flere trafikkulykker i Sør-Norge.

Mange steder snør det ganske tett og det ligger snøslaps på veiene.

- Det er viktig at man kjører etter forholdene og tar det litt pent, sier trafikkoperatør i veitrafikksentralen Sør til Dagbladet.

Flere ulykker i Telemark

I Sør-Øst politidistrikt er det problemer på grunn av været.

- Vi har i hvert fall fire aktive ulykker, i tillegg til uthenting av en skiløper, forteller operasjonslederen Tore Grindem.

På Meheia mellom Kongsberg og Notodden var sju personer involvert i en frontkollisjon mandag ettermiddag.

ALVORLIG: Frontkollisjonen mellom to personbiler på Meheia mellom Kongsberg og Notodden fører til lange køer mandag. To personer satt fastklemt, men er frigjort og kjørt til Ullevål sykehus. Foto: Bjørn Carlsen / DAGBLADET
ALVORLIG: Frontkollisjonen mellom to personbiler på Meheia mellom Kongsberg og Notodden fører til lange køer mandag. To personer satt fastklemt, men er frigjort og kjørt til Ullevål sykehus. Foto: Bjørn Carlsen / DAGBLADET Vis mer

To personer satt fastklemt etter ulykken, men er frigjort og kjørt til Ullevål sykehus i Oslo med ambulanse.

Politiet forteller at det er glatt på stedet.

Også i Drangedal har det vært en trafikkulykke mellom to personbiler mandag ettermiddag. Fem personer er involvert, men ingen skal være kritisk skadd.

- Noen steder på E18 fra Vestfold og mot Viken ligger det snøslaps på veien, mest i venstre felt. Mannskapet holder på kontinuerlig her, men det snør ganske jevnt, sier trafikkoperatør i veitrafikksentralen i Sør, Hans Petter Medalen, til Dagbladet.

DÅRLIG SIKT: På grunn av dårlige kjøreforhold er det innført kollonnekjøring på E134 over Haukelifjell mandag. Foto: Statens Vegvesen Webkamera
DÅRLIG SIKT: På grunn av dårlige kjøreforhold er det innført kollonnekjøring på E134 over Haukelifjell mandag. Foto: Statens Vegvesen Webkamera Vis mer

Han minner om at man må kjøre etter forholdene og ta det litt pent. Ikke minst fordi brøytemannskapene ofte kjører saktere enn hva fartsgrensene er, og at det lett oppstår kø bak disse.

- Det er viktig at man er oppmerksom på dager som dette, for da kan det fort oppstå påkjørsler bakfra.

Rundt klokka 14.30 melder Sør-Øst politidistrikt om ytterligere to ulykker. En av dem ved Flå i Viken med fire voksne og to barn involvert.

- Det er en frontkollisjon hvor den ene bilen har mistet kontrollen og kommet over i motsatt kjørefelt. En person er skadd og får oppfølging fra helse, sier Grindem.

Skadeomfanget er ukjent.

- Det blir litt å henge fingrene i. Det er utfordrende kjøreforhold veldig mange steder i distriktet, og vi ser også på bildene vi har at det er relativt mye trafikk.

- Ta det med ro og trenger du ikke ut, så utsett kjøreturen, oppfordrer han.

Politiet i Øst rykker ut til flere singelulykker mandag kveld, deriblant til Morskogen i Eidsvoll, hvor en bil har kjørt i autovernet på E6, og en singelulykke i Borgenvegen i Sørum.

- Dårlig vær

Også i Innlandet byr været på problemer i trafikken med vanskelige kjøreforhold flere steder.

DESPERAT KAMP: Bilføreren kjører i mørket, så skjer dette. Video: ViraHog / Christian Roth Christensen Vis mer

I formiddag kolliderte to personbiler ved Garmo. Fem personer var involvert i ulykken.

Føreren av en av bilene blir kjørt med luftambulanse til sykehus, etter å ha klaget på smerter i brystet, opplyser operasjonsleder Kjartan Våge i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

- For de andre er det ikke snakk om alvorlige skader. Det ser ut til å ha gått bra, men det har vært en kraftig smell, sier han.

GLATT: Innlandet politidistrikt melder om flere ulykker og vanskelige kjøreforhold mandag. Her fra E6 ved Lillehammer. Foto: Statens Vegvesen Webkamera
GLATT: Innlandet politidistrikt melder om flere ulykker og vanskelige kjøreforhold mandag. Her fra E6 ved Lillehammer. Foto: Statens Vegvesen Webkamera Vis mer

Operasjonslederen forteller at det er dårlig vær i området.

- Vi har dessverre dårlig vær, sier operasjonsleder Kjartan Waage til Dagbladet.

Mandag ettermiddag er det problemer på både riksvei 4 og 15. På Hadeland har også et vogntog kjørt seg fast og sperrer nordgående felt.

- Vi har også en del problemer innover mot Sverige med vogntog som blir stående, forteller Waage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer