Flere ulykker på E18: - Såpeglatt

På E18 i Vestfold var det på kort tid flere ulykker søndag kveld. - Det er såpeglatt, advarer brannvesenet.

INGEN ALVORLIG SKADD: Flere biler var involvert i en trafikkulykke på E18 ved Horten søndag kveld. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
INGEN ALVORLIG SKADD: Flere biler var involvert i en trafikkulykke på E18 ved Horten søndag kveld. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På E18 ved Horten ble det klokka 20.27 meldt om en trafikkulykke med flere biler involvert. Ifølge brannvesenet er det snakk om en kjedekollisjon med totalt fire biler.

- Ingen personer framstår skadet, men det er såpeglatt på E18, trafikken står i nordgående retning fordi det står biler i veien, sier brannmester Thomas Nordby i Vestfold interkommunale brannvesen.

Det var en periode redusert framkommelighet forbi ulykkesstedet, men rett før klokka 22.30 er veien gjenåpnet for trafikk.

GLATT: Vegtrafikksentralen advarer om at det kan være glatt på veiene søndag kveld. Her fra E18 ved Undrumsdal i retning Larvik. Foto: Statens vegvesen webkamera
GLATT: Vegtrafikksentralen advarer om at det kan være glatt på veiene søndag kveld. Her fra E18 ved Undrumsdal i retning Larvik. Foto: Statens vegvesen webkamera Vis mer

Flere ulykker

Kort tid før nødetatene meldte om ulykka ved Horten, var det to trafikkuhell på E18 ved Sandefjord, med totalt tre biler og sju personer involvert.

- Først har en bil kjørt inn i autovernet. Deretter har en annen bil blitt påkjørt bakfra av en tredje. Disse to har ikke vært borti den første, skriver politiet.

Alle involverte har fått tilsyn av helspersonell, og to av dem kjøres til legevakten for sjekk.

- Kan fryse på

Trafikkoperatør Ole-Petter Ruud ved Vegtrafikksentralen Sør sier til Dagbladet at de har fått tilbakemeldinger om at det er glatt veibane på E 18.

Han råder trafikanter til å tilpasse hastigheten, og være forberedt på forsinkelser.

- Selv om det ser sort ut på bakken, betyr ikke det at det bare er fukt. Med minusgrader kan det fryse på, sier Ruud.

Han sier at de er ute på veiene og salter, men understreker at det kan være strekninger der det ikke er like bra saltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer